Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Majid Abdulreda Hassan Al Lachmawi'yi ağırladı.

Numan Kurtulmuş, kabulde, Türkiye'nin Irak ile olan kardeşlik bağlarını güçlendirmeye yönelik kararlılığını vurgulayarak, her alanda ikili ilişkileri artırmaya devam ettiklerini ifade etti. Türkiye'nin Irak hükümetine sağladığı ciddi destekle Irak'ın toprak bütünlüğünü koruma konusundaki taahhütlerini dile getiren Kurtulmuş, terörle mücadelede Irak hükümetinden anlayış ve destek beklediklerini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak, Kurtulmuş, İsrail'in gücünün sadece askeri, ekonomik, teknolojik ya da Batı'nın destekleriyle değil, aynı zamanda İslam dünyasının birliksizliği, parçalanmışlık ve bölünmüşlüğüyle olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, bölgedeki iç çatışmaların sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. TBMM ve Irak parlamentosundaki dostluk grupları ve komisyonlar arasında ortak meselelerde işbirliğinin artırılması arzusunu dile getirdi.

Kaynak: DHA