Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-36" Operasyonları, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünü çökertti. Operasyonlar sonucunda örgüt elebaşının da içerisinde olduğu 7'si yabancı uyruklu toplam 18 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların neticesinde Tekirdağ merkezli 7 ilde "Kafes-36" operasyonlarının düzenlendiğini ifade etti.

Suç örgütü üyelerinin, yabancı uyruklu kişilerin kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkeklerle iletişime geçtiklerini ve görüntülü konuşmalar sırasında müştekilerin müstehcen görüntülerini kayda aldıklarını, daha sonra bu görüntüleri kullanarak tehdit ve şantajda bulunduklarını belirtti. Ayrıca şüpheli kadınların evlilik vaadiyle para talep ederek dolandırıcılık yaptığını, bir komisyon karşılığında yabancı uyruklu başka kişileri de ülkeye getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıklarını ve bu hesaplar üzerinden yaklaşık 30 milyon TL dolandırıcılık yaptıklarının tespit edildiğini aktardı.

Operasyonlar neticesinde örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 7'si yabancı uyruklu toplam 18 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sırasında 2 araç, 33 cep telefonu, 27 sim kart, 47 farklı bankaya ait banka kartı, döviz ve Türk Lirası ile yabancı şahıslar adına düzenlenmiş sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evrakları ele geçirildi.

Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası! Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası!

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere de yer verdi: "Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Operasyonları gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek."

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK