Tel Aviv’de Netanyahu Karşıtı Protesto: 21 Gözaltı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin politikalarını protesto etti. Savunma Bakanlığı önünde toplanan göstericiler, esirlerin serbest bırakılması ve erken seçim talep etti. Polis, yürüyüşe geçen ve yola barikat kuran göstericilere tazyikli su ve atlı birliklerle müdahale etti. Çıkan arbedede yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu.

DEAŞ operasyonu: 10 kişi tutuklandı DEAŞ operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Polis Göstericiyi Copla Vurdu

Protesto sırasında bir polis atlısı, bir göstericinin kafasına copla vurarak yere yıktı. Diğer göstericiler, yaralı eylemciye yardım etmeye çalıştı. Polisin şiddetli müdahalesi, kameralara yansıdı ve büyük tepki çekti. Polis hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Muhalefetten Polise Eleştiri

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, polisin göstericilere yönelik tutumunu sert bir dille eleştirdi. Lapid, polisin antidemokratik davrandığını ve protesto hakkını ihlal ettiğini söyledi. Lapid, “Bu akşam aralarında rehinelerin ailelerinin de bulunduğu protestoculara yönelik polis şiddeti tehlikelidir, antidemokratiktir ve devam edemez. Protesto hakkı, temel bir haktır ve protestoculardan cop ve tazyikli su ile alınamaz” dedi.

Kaynak: İHA