Ancak FOX TV Ana Haber programı sunucusu Gülbin Tosun, canlı yayında meslek etiğini hiçe sayarak Millet İttifakı için oy istedi ve Cumhur İttifakı aleyhinde temelsiz iddialarda bulundu. Bu durum, sosyal medyada da geniş yankı buldu ve tepkiler çığ gibi büyüdü.

Tosun'un 'Cumhur İttifakı okumanızı çalışmanızı istemiyor' şeklindeki iddiası ise tamamen temelsizdir. Bu iddiayı destekleyecek herhangi bir veri ya da delil bulunmamaktadır. Aksine, Türkiye'deki eğitim sistemi ve çalışma hayatına bakıldığında, kadınların okuması ve çalışması teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.

Ayrıca, Tosun'un bahsettiği 6284 sayılı kanun, aile içi şiddetin önlenmesi ve kadınların korunması için hayati önem taşımaktadır. Bu kanunun kaldırılacağına dair iddialar ise doğru değildir ve gerçek dışıdır.

Tosun'un bu açıklamaları, gazetecilik etiği açısından kabul edilemez ve ciddi bir hatadır. Bir gazetecinin, mesleki sorumluluklarına uygun olarak, objektif ve tarafsız bir şekilde haber yapması gerekmektedir. Bu şekilde, toplumun doğru bilgilendirilmesi sağlanabilir ve demokratik bir toplumun temelleri güçlendirilebilir.

Ancak, Gülbin Tosun'un bu hareketi sonrasında sosyal medyada yapılan birçok espri ve mizahi paylaşım, en azından biraz gülümsememize neden oldu. Sonuçta, hayat zorluklarına karşı ne yaparsak yapalım, biraz mizah her zaman bize yardımcı olabilir.

'CUMHUR İTTİFAKI OKUMANIZI ÇALIŞMANIZI İSTEMİYOR'

Bu seçimin kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu savunan Tosun şöyle konuştu:

'Neden kadınların seçimi olmalı ve neden daha çok hemcinslerime sesleniyorum onu anlatayım. Son katılımlarda aşırı sağ hale gelen Cumhur İttifakı zihniyeti sizden okumanızı istemiyor, çalışmanızı istemiyor...

Bizzat Cumhurbaşkanı kadının görevinin çocuk doğurmak olduğu anlayışını Mehmet Ali Çelebi ve eşinin üzerinden yaptığı uyarı ile ortaya koymuştu. Okuma, dolayısıyla çalışma, çocuk yap, evde otur, ayrılabilirsen nafaka da alma, öyle çaresiz kal ki şiddete karşı bile laf edeme...

Kadına reva görülen, Türkiye'nin ikinci yüzyılında bu mu oldu şimdi. Hani kadının adı bile AK Parti'den önce yoktu?' (İTTİFAK)

Editör: Alp Kılıç