Fatih Terim, Lamia'yı 5-0 yendikleri maçın sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, doping iddialarına maruz kalan ancak daha sonra bu iddiaların resmi makamlarca yalanlanan futbolcusu Fotis Ioannidis'in durumuyla ilgili konuştu.

Ntvspor'un haberine göre; Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu'nun 6. haftasında deplasmanda Lamia'yı 5-0 mağlup etti.

Yunan takımında, son günlerde doping iddialarıyla gündeme gelen ancak daha sonra bu iddiaların doğru olmadığı belirlenen Fotis Ioannidis, 2 gol atarak maçın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Panathinaikos'un teknik direktörü Fatih Terim, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında hem farklı galibiyeti değerlendirdi hem de futbolcusu hakkındaki doping iddialarına ilk kez açıklık getirdi.

Terim, Ioannidis'in söylentilerden oldukça rahatsız olduğunu ifade etti ancak kendi tarafından, Yunan oyuncuya bu konuda soru dahi sormadığını belirtti. Tecrübeli teknik adamın açıklaması şu şekildeydi:

Fotis Ioannidis

Liverpool'da Klopp'un yeri kimin belli oldu: Arne Slot'la anlaşmaya vardılar Liverpool'da Klopp'un yeri kimin belli oldu: Arne Slot'la anlaşmaya vardılar

''Ortaya çıkan iddiaları duyar duymaz, Fotis'e ne olduğunu sormadım bile. Onun hakkında hiçbir sorum yoktu. Fotis, bu durumdan oldukça rahatsız oldu. Kendisiyle dalga geçilmiş olabilir ancak ekibimiz bu duruma çok olumlu bir şekilde tepki verdi. Bu tür durumlarda güçlü olmamız önemlidir, ve bu durumda ekibimizin güçlü bir duruş sergilediğini düşünüyorum.."

"Panathinaikos'un hep birlikte çok güçlü olduğunu bilmeliyiz. Biz çok büyük bir takımız. Cevap olarak biz de bunu yaptık. Büyük bir takım gibi. Hedefe ulaşmak için başkan, teknik ekip, futbolcular ve taraftarlar birlik olmalıyız. Birlik olduğumuz sürece tüm bunların üstesinden rahatlıkla gelebiliriz."

Ioannidis ise maç sonrasında yaptığı açıklamada, kendisi için bu iddiaları ortaya atanlar hakkında yasal işlem başlatacağını belirterek korkacak bir şeyinin olmadığını vurguladı. Yunan golcü "Söyleyecek bir şeyim yok. Cevabım her zaman olduğu gibi sahada verilecek. Ben onlarla ilgilenmiyorum. Ben her şeyi olabildiğince temiz yapan bir insanım, adilim, dolayısıyla korkacak bir şeyim yoktu." diye konuştu.

Fotis Ioannidis 2

Neler yaşanmıştı?

Fotis Ioannidis'in Yunanistan Milli Takımı'nın Kazakistan ve Gürcistan ile oynadığı maçlarda doping kontrolüyle ilgili bir sorun yaşadığı iddia edilmişti. Yunanistan Ulusal Dopingle Mücadele Kurumu ise FIFA ile iletişime geçildiğini ve Yunan futbolcunun pozitif örneğine rastlanmadığı yönündeki resmi bilgiye ulaştıklarını duyurmuştu. Yunanistan Spor Bakan Yardımcısı Yannis Vroutsis de bunun asılsız bir söylenti olduğunu belirtmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ