Yunanistan Süper Lig play-off'larının 7. haftasında şampiyonluk yarışında ikinci sıradaki Panathinaikos, lider AEK'ya konuk oldu.

AEK, maçın 7. dakikasında Niclas Eliasson'un ve 38. dakikasında Ezequiel Martinez'in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Eliasson, 69. dakikada bir gol daha atarak skoru 3-0'a getirdi ve maç bu sonuçla tamamlandı.

Panathinaikos'ta milli futbolcu Samet Akaydın, maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Diğer maçlarda ise PAOK, deplasmanda Lamia ile 1-1 berabere kalırken, Aris ile Olympiakos arasındaki karşılaşma da aynı skorla tamamlandı.

Bu sonuçla birlikte Panathinaikos 71 puanda kalarak ikinci sıradaki yerini korudu. Lider AEK ise 75 puana ulaştı. PAOK 68 puanla üçüncü sırada bulunurken, Olympiakos ise 67 puanda yer alıyor.

Beşiktaş Çaykur Rizespor'u konuk ediyor Beşiktaş Çaykur Rizespor'u konuk ediyor

Samet Akaydin'dan büyük hata

Panathinaikos'ta Samet Akaydin maça ilk 11'de başladı. Milli futbolcu, AEK'nın ikinci golünde maça damga vuran hata yaptı. Takım arkadaşından topu alan Samet, kaleciye dönmek isterken topa istediği gibi vuramadı. Arada giren Ponce topu kaptı ve takımının 2. golünü kaydetti.

Maç sonrası Terim'in hakem öfkesi

Yunanistan Süper Lig'inde Panathinaikos, AEK'ya 3-0 kaybederek zirvenin 4 puan gerisine düştü. Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim maç sonunda hakemlere ateş püskürdü.

Hakemler bize tuhaf davranıyor

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakemler hakkında sert sözler söyledi.

Fatih Terim, "Bugün iyi oynamadık. Rakibimizi tebrik ederek başlayayım. İyi oynadılar ve kazanmayı hak ettiler. Golü erken yedik ve dengemiz bozuldu. Tartışılabilecek bir konu varsa o da Kotsiras'ın penaltı pozisyonu. Eğer o penaltı verilseydi oyuna girebilirdik. Hakemler bu sahaya geldiklerinde bize biraz tuhaf davranıyorlar. Kaliteli bir hakemle oynamadık. Bu tabii ki AEK'nın maçı hak etmediği anlamına gelmez. Onlar bizden daha iyi oynadı. Tekrar söylüyorum, penaltıyla 1-1 olsaydı belki farklı şeyler söyleyebilirdik." dedi.

Böyle hakemlere boşuna para harcamayın!

Tecrübeli çalıştırıcı, "Şimdi siz bize soru soruyorsunuz, biz de oyun hakkında konuşuyoruz. Bir muhabir olarak bize iyi oynayıp oynamadığımızı söyleme hakkına sahipsiniz. Etkilenmeyen ve umursamayan tek kişi hakemdir. Penaltıdan kaybetmedik evet ama VAR da bir şey söylemedi. Sonra gelip bize sarı kart veriyorlar. Hakeme nasıl saygı duyabiliriz böyle? Penaltıdan gol atsak yine kaybedebilirdik. Bu kadar bariz penaltıyı vermeyecekse, Fransa'dan para harcayıp hakem getirmeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA