TikTok, sosyal medya dünyasında yeni bir adım atarak, Instagram’a rakip olması beklenen TikTok Notes uygulamasını ABD ve Kanada’da kullanıcıların hizmetine sundu. Yatay video formatını teşvik eden ve 30 dakikalık video süresiyle YouTube’a alternatif olmayı hedefleyen platform, şimdi de fotoğraf ve metin odaklı bir uygulama ile Instagram’ın tahtını sarsmayı planlıyor.

TikTok Notes’un Özellikleri

TikTok Notes, kullanıcıların fotoğraf ve metin tabanlı içerikleri keşfetmelerine olanak tanıyan “Sizin İçin” akışı gibi özelliklerle donatılmış durumda. Ayrıca, kullanıcıların takip ettikleri hesapların gönderilerini görebilecekleri özel bir akış da bulunuyor. Uygulama, kaydırarak gezinilen gönderiler ve gönderilere yapılan yorum, beğeni ve kaydetme gibi etkileşim seçenekleri sunuyor.

Tiktok Notes

Yeni iPhone sızdırıldı: "Bugüne kadar ki en büyük iPhone olacak" Yeni iPhone sızdırıldı: "Bugüne kadar ki en büyük iPhone olacak"

Kullanıcı Dostu Arayüz

TikTok Notes, mevcut TikTok kullanıcılarının var olan hesaplarıyla kolayca giriş yapabilmelerine imkan tanıyor. Uygulamanın alt kısmında yer alan beş farklı sekme; ana ekran, arama, fotoğraf paylaşma, bildirimler ve profil sekmeleri ile kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor.

İndirilebilirlik

Şu an itibarıyla TikTok Notes, Kanada ve ABD’deki kullanıcılar tarafından App Store ve Play Store üzerinden indirilebiliyor ve test süreci devam ediyor. Uygulamanın geniş kitlelere ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ