TikTok, dünyanın en büyük müzik şirketi Universal Music Group (UMG) ile telif hakları konusunda anlaşamadı. Bu nedenle, platformda yer alan popüler şarkıların yaklaşık üçte biri, yani 4 milyon şarkı kaldırılabilir.

UMG’DEN TİKTOK’A YÜKSEK ÜCRET TALEBİ

UMG, TikTok’un diğer sosyal medya uygulamalarına göre daha düşük bir lisans ücreti ödemek istediğini iddia ederek, iki taraf arasındaki anlaşmayı yenilemedi. UMG, TikTok’un kendilerine “adil bir değer” ödemediğini ve sanatçılarının haklarını korumak için harekete geçtiklerini açıkladı.

TikTok ise UMG’nin “yanlış ve yanıltıcı” bir açıklama yaptığını savunarak, yeni bir anlaşma için görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. TikTok, UMG’nin müziklerini platformlarında tutmak istediklerini, ancak bunun için “makul ve adil” bir ücret ödemeye hazır olduklarını belirtti.

TİKTOK KULLANICILARI NE YAPACAK?

UMG ile anlaşma sağlanamaması halinde, TikTok kullanıcıları UMG’ye bağlı sanatçıların şarkılarını videolarında kullanamayacak. Bu da, Drake, The Beatles, Blackpink, Frank Sinatra, Nirvana, Queen, Rammstein, The Weeknd, The Rolling Stones, Elton John, Eminem, Lady Gaga, Billie Eilish, Justin Bieber, Ariana Grande, Kanye West, Katy Perry, Shawn Mendes, Metallica, Selena Gomez, Kendrick Lamar, Sam Smith, Andrea Bocelli, Rihanna, Post Malone, Taylor Swift, Amy Winehouse gibi isimlerin şarkılarının TikTok’ta sessiz kalacağı anlamına geliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ