TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, gelecek planlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "T10F'nin ardından çalışmalarımız devam ediyor. B segmentindeki bir SUV'un tasarımı üzerinde çalışıyoruz. Seneye bu zamanlarda T10F'in satışları başladıktan bir süre sonra da T8X'i göstermeye hazır olabiliriz."

Gürcan Karakaş, T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla satışa sunulabileceğini ifade etti ve TOGG'un yurt dışına açılacağı zamanla ilgili bilgi verdi.

Güleryüzlü bir tarım haberi:  Biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı Güleryüzlü bir tarım haberi: Biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı

Karakaş, "Bu senenin sonundan itibaren Avrupa'da yavaş yavaş yer edinmek üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zaten şirketimiz TOGG Europe GmbH'yı 2021'in mayıs ayında kurmuştuk, altyapıyı da oluşturuyoruz şu an. T10X'in Avrupa'daki ön satışlarına bu sene sonunda başlayıp, yeni model yılında (2025) teslimatlara başlamak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Yurt dışı stratejisi güncelleniyor

Gürcan Karakaş, markanın uluslararası hedef pazar stratejisinin, pazar koşullarına uygun olarak güncellendiğini ifade ederek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Birkaç yıl önce 'İskandinav ülkelerden başlayıp, Hollanda ve Belçika'ya, ardından yavaş yavaş bölgenin merkezine doğru ilerleyeceğiz' şeklinde bir strateji belirlemiştik. Ancak bu planı değiştirdik. Çünkü sektör çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve Çinli markalar hızla her yere yayılıyor. Bu nedenle özellikle Avrupa'nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgenine daha henüz tam anlamıyla yerleşmeden girmeye karar verdik. Çünkü artık kendi gücümüzü ve deneyimimizi de hissediyoruz."

İlk yılında 20 bin üretip satan başka şirket yok!

TOGG CEO'su Karakaş, ilk modellerini piyasaya sunduklarında olağanüstü bir taleple karşılaştıklarını belirtti ve 2023 yılında üretmeyi planladıkları tüm araçların satışının 18 saat içinde tamamlandığını ifade etti.

Karakaş, başlangıçta 8 saat içinde 2022'de satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısından daha fazlasını sattıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

Karakaş, bu noktada iki önemli soruya cevap verdiklerini belirterek şunları ifade etti: "Birincisi, 'Türkiye böyle bir değişime hazır mı?' Sorusuna aldığımız cevap, evet oldu. Kullanıcılar T10X'i bilinçli bir şekilde isteyerek satın alıyorlar. Siparişlerin yüzde 80'den fazlası en donanımlı versiyon için geldi. 2023 Nisan ayından yıl sonuna kadar ilk 20 bin aracın teslimatını gerçekleştirdik. Dünya genelinde, Avrupa'da, Amerika'da veya Çin'de, ilk üretim yılında 20 bin adet üretip satmış başka bir şirket bilmiyoruz. Bu hem ülkemiz hem de hepimiz için önemli bir başarı, iyi bir başlangıç oldu. Bundan sonra da bu başarıyı devam ettirmemiz gerekiyor. Bu amaçla gece gündüz çalışıyoruz."

Yola yeni modellerle devam edilecek

Gürcan Karakaş, bu başarının yeni modellerle süreceğini, devamının ikinci modelleri fastback ve üçüncü modelle geleceğini anlattı.

Karakaş, Ocak ayında T10F'yi sergilediklerini hatırlatarak, "Gösterdik ama bir sene öncesinden bunun çalışmalarını yapıyorduk. Şimdi aynı şekilde T10F'nin ardından B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yürütüyoruz. Seneye bu zamanlar, T10F'in satışları başladıktan bir süre sonra T8X'i de göstermeye hazır olabiliriz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA