Toyota, elektrikli araçların dünya çapında yaygınlaşması sürecinde farklı bir strateji izliyor. Şirket, hibrit modellerini öne çıkararak bazı değişiklikler yapmaya karar verdi. Hibrit araçlarda mavi çizgilerle donattığı logosunu standart logoya dönüştürecek olan Toyota, elektrikli ve hibrit modellere ise rozet ekleyecek.

toyota-19

Uzun bir süredir hibrit araçlarında maviyle çevrelenmiş bir logo kullanan Toyota, bu otomobilleri ayrı bir kategori olarak işaretlemek istiyor. Hibrit araçlardaki logodaki mavi çizgiler kaldırılacak ve yerine mavi bir rozet getirilecek. 2024 Toyota Camry, yeni rozetle sunulan ilk model olacak ve bu değişiklik, markanın 2009'dan beri hibrit teknolojisini simgeleyen ikonik logodan ayrılmasını temsil edecek.

Toyota yetkilisi, şirketin bir dizi yeni elektrikli otomobil üzerinde çalıştığını belirtti. Hibriti temsil eden mavi logonun, bZ4X SUV gibi modellerde kullanılmayacağını vurgulayarak mavi logonun kafa karışıklığı yaratabileceğini ifade etti.

toyota-hibrit-logosu2

Öte yandan, Toyota'nın "Beyond Zero" (Sıfırın Ötesi) markası altında sunacağı ilk elektrikli aracın bZ4X olması planlanıyor ve bu modelin 2024'ün başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Fındıkta fiyat belirsizliği endişelendiriyor Fındıkta fiyat belirsizliği endişelendiriyor

Toyota'nın mevcut hibrit modelleri bir sonraki nesillerine kadar mavi logoyu kullanmaya devam edecek. Ancak şirket, elektrikli seçeneklerini artırdıkça rozet sistemiyle birlikte ilerleyeceğini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ