Trabzon'da dünyanın en büyük horon halkası provası: 'Hedef Guinness Rekorlar Kitabı' Trabzon'da dünyanın en büyük horon halkası provası: 'Hedef Guinness Rekorlar Kitabı'

AFAD’tan Fırtına Uyarısı

Dün AFAD, Trabzon için bugün kuvvetli ve tam fırtına beklendiğini duyurdu. Bugün sabah saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde 25 santigrat derece hava sıcaklığı hissedilen Trabzon’da, öğleden sonra şiddetli rüzgar etkisini gösterdi.

10’un Üzerinde Noktada Yangın

Trabzon’un Ortahisar, Maçka, Tonya, Yomra ve Sürmene ilçeleri başta olmak üzere 10’un üzerinde noktada orman, örtü, trafo ve ev yangınları çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bir çok yangının yaşandığı şehirde, akşam saatlerinde Sürmene ilçesi, Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde çıkan yangında 40 arı kovanı ve bir ev yandı. Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında herhangi bir can kaybı olmadı.

Maçka’da Orman Yangını

Maçka ilçesi Esiroğlu mevkiinde şiddetli rüzgar ve fırtınaların ardından ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri bölgenin sarp ve ulaşılamaz olması nedeniyle müdahale edemedi. Yangının büyümesinden endişe ediliyor.

Kaynak: İHA