Süper Lig'in 30. haftasındaki mücadelede Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Maçın sonunda yaşanan olaylar ise uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.

Ntvspor'un haberine göre: Avrupa'nın önde gelen gazeteleri, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını manşetlerine taşıdı ve olayları detaylı bir şekilde ele aldı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 1

Portekiz'den A Bola gazetesi, "Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinde Türkiye'de kaos" başlığıyla olayları aktardı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 2

Almanya'dan Kicker gazetesi, "Türkiye'de skandal: Trabzonspor taraftarları sahaya hücum edip, Fenerbahçe oyuncularına saldırdı" başlığıyla olayları duyurdu. Geçmişte Türk futbolunun benzer olaylarla sık sık olumsuz manşetlere çıktığına dikkat çekti. Özellikle hakem Meler'e yapılan saldırı ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın karıştığı olayı hatırlattı. Koca'ya verilen ömür boyu men cezası ve yaşananlar üzerine Süper Lig'e verilen ara da haberin detayları arasında yer aldı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 3

Fransa'dan RMC Sport'un manşeti, "Türkiye: Saha işgalinin ardından Trabzonspor'da inanılmaz şiddet içeren kaos sahneleri" şeklindeydi. Maç sonrası yaşananların büyük bir endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 4

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Tuttosport'un başlığı, "Türkiye'de Fenerbahçe taraftarlarına saldırı saçmalığı: Ne oldu? Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri. Trabzonspor taraftarlarının saha içinde futbolculara saldırısı" şeklindeydi.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 5

Fransa'nın önde gelen spor medyası kaynaklarından Foot Mercato'nun manşeti şöyleydi: "Bright Osayi-Samuel tehlikeli bir taraftarı etkisiz hale getirdi." Bu başlık, maç sonrası yaşanan olayları yansıtan önemli bir detay olarak vurgulandı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 6

İtalya'nın önde gelen spor medyası kaynaklarından Calcio Mercato'nun manşeti şöyleydi: "Türkiye, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında cinnet sahneleri: Chelsea'nin eski golcüsü Batshuayi ve Osayi rakip taraftarlara yumruk attı." Bu başlık, maçın dramatik gelişmelerine ve yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekiyordu. Maçın sonucu ve yaşananlar Türkiye Ligleri'ndeki şiddetin hala ciddi bir sorun olduğunu gösteriyordu.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 7

Fransa'nın önde gelen spor gazetelerinden L'Equipe'in başlığı şöyleydi: "Trabzon'da Fenerbahçe galibiyetinin ardından kaos ortamı." Bu başlıkla maçın ardından yaşanan olaylara ve saha içindeki kaotik duruma vurgu yapıldı.

DFenerbahçe Trabzonspor Olay 8

Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden Telegraaf'ın başlığı şöyleydi: "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 9

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Sun'ın manşeti şu şekildeydi: "Chelsea'nin eski futbolcusu (Michy Batshuayi) taraftara dönerek tekme atarken kaotik maçta yüzlerce taraftar Fenerbahçe takımına saldırmak için sahaya girdi. Başka bir tanıdık isim (Bright Osayi-Samuel), yöneticiler bile taraftarlarla çatışırken, bir saha işgalcisini yere serdi.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 10

Hırvatistan'ın önde gelen gazetelerinden 24Sata'nın manşeti şu şekildeydi: "Holiganlardan birinin kafasına yumruk attığı ile Livakovic yaralandı! Bir futbol maçında hayal etmesi bile zor olan çılgın ve skandal sahneler yaşandı."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 11

İngiltere'nin önde gelen haber kaynaklarından BBC'nin manşeti şu şekildeydi: "Trabzonsporlu taraftarlar, mağlubiyetin ardından Fenerbahçeli futbolculara saldırdı."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 12

Sky Sports Almanya'nın manşeti şu şekildeydi: "Skandal! Türk taraftarlar sahaya hücum edip oyunculara saldırdı."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 13

Belçika’dan Sportnieuws: "Pazar günü Türkiye Süper Lig'inde oynanan maç, olağan dışı bir şekilde sona erdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede, maçın son dakikalarında Belçikalı forvet Michy Batshuayi'nin attığı gol, deplasman ekibine galibiyeti getirdi. Ancak maçın bitiş düdüğünden sonra olaylar karıştı. Hakem düdüğü çaldıktan hemen sonra, konuk takım oyuncuları hızla oyuncu tüneli tarafına yöneldi. Ev sahibi takımın taraftarları ise sahaya inerek oyunculara saldırmaya çalıştılar. Batshuayi, bu kaotik ortamda bir taraftarı etkisiz hale getirirken, görüntülerde kendisinin karate tekmesi attığı görülüyor. Türkiye Süper Lig'i bu sezonun başlarında da benzeri görülmemiş bir olay nedeniyle bir kez durdurulmuştu. Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maçın ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakeme saldırmasıyla yaşanan skandalın ardından lig, bir haftalığına durdurulmuştu."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 14

Hollanda’dan Voetbalprimeur: "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında gerçekleşen maçın ardından olağanüstü bir olaylar zinciri yaşandı. Taraftarlar sahaya inerek Fenerbahçeli oyunculara saldırdı. Bu saldırı sırasında Fenerbahçe oyuncularından Dusan Tadic'e bir bardak isabet etti. İkinci yarıda da olaylar devam etti ve maçın birkaç kez kısa süreliğine durması gerekti. Trabzonspor taraftarları sahaya çeşitli cisimler atarak bu durmalara sebep oldu. Maç sırasında dolu bardaklar sahaya atıldı, hatta bir noktada Trabzonspor'un sinirli seyircisi sahaya havai fişek bile attı. Bu olaylar, maçın normal bir şekilde tamamlanmasını engellemedi. Fenerbahçe, maçı 2-0 önde tamamladı."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 15

İspanya’dan Sport: “Fenerbahçeli oyuncular ve taraftarlar arasında Türkiye'de saha içinde yaşanan bir kavga ve yumruklaşma olayı büyük yankı uyandırdı. Maçın sona ermesinin ardından sahada zaferlerini kutlamak için toplanan Fenerbahçeli futbolcular, Trabzonsporlu taraftarların saldırısına maruz kaldılar."

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 16

Almanya’dan Bild, “Türkiye Birinci Ligi'nde şok sahneler yaşandı! Oyuncu taraftarlarla kavga etti, eski Borussia Dortmund futbolcusu şiddetli tekmeler attı! Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği maçın son düdüğüyle birlikte olaylar büyüdü. Yüzlerce Trabzonspor taraftarı sahaya daldı ve Fenerbahçeli oyunculara saldırdı! Eski BVB forveti Michy Batshuayi, kung-fu benzeri bir hamleyle bir taraftara göğüs hizasında tekme attı! Batshuayi, taç çizgisinin önünde beklerken taraftarın üzerine doğru gelmesiyle hamle yaptı ve tekme savurdu!” dedi.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 17

İspanya’dan AS: “Fenerbahçe oyuncuları, Trabzonspor karşısında elde ettikleri galibiyeti saha ortasında kutlarken, ev Fenerbahçe Trabzonspor Olay 18

İspanya’dan Marca “Türk futbolunda bir kez daha üzücü görüntüler yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, gergin ve sert geçen bir maçın ardından Trabzonspor'u mağlup ederek elde ettikleri galibiyeti kutladı. Ancak birkaç radikal taraftar, futbolculara saldırmak için sahaya atladı ve futbolcular da bu saldırıya tekme ve yumruklarla karşılık verdi.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 19

İspanya’dan Mundo Deportivo: “Fenerbahçeli futbolcular sahanın ortasında galibiyeti kutlarken, Trabzonsporlu futbolcular birden sahaya atlayarak onlara saldırdı. Türk futbolunda yeni bir talihsiz olay yaşandı. Ne yazık ki, bu son olmayacak gibi görünüyor. Sezon başında bir hakemin sahaya girip hakeme saldırmasıyla şampiyonluk zaten askıya alınmıştı ve şimdi işler bir adım daha ileri gitti. Fenerbahçeli oyuncular zaferlerini sahanın ortasında kutlarken, Trabzonsporlu taraftarlar güvenlik önlemlerini aşarak onların peşinden gitmeye karar verdi ve acımasız bir meydan savaşı yaşandı. Bazı taraftarlar soyunma odasına kadar ilerleyebilirken, diğerleri kendilerini savunmaktan başka çare bulamadı.” 

Fenerbahçe Trabzonspor Olay 20

Kaynak: HABER MERKEZİ