52 yaşındaki deneyimli Hırvat teknik adam, bu sezon başında Trabzonspor'u yönetirken alınan olumsuz sonuçlar nedeniyle 11 Ekim'de görevinden ayrılmıştı.

Urs Fischer'ın 2018'den beri takımın başında bulunduğu dönemde 15 Kasım'da yollar ayrılmıştı. Bjelica'nın atanmasıyla takım önemli bir değişikliğe imza attı.

Union Berlin Kulübü Başkanı Dirk Zingler, Bjelica'nın göreve getirilmesi hakkında, "Çeşitli ülkelerde başarılı bir şekilde çalışmış deneyimli bir teknik direktörü göreve getirdik. Takımımıza nasıl liderlik etmek istediği ve takımımızın nasıl bir futbol oynaması gerektiği konusunda net bir fikri var. Ona güveniyoruz. Kendisine iyi bir başlangıç diliyorum" ifadelerini kullandı.

nenad-bjelica-1

Sivasspor’un Erzurum kampı sona erdi Sivasspor’un Erzurum kampı sona erdi

Nenad Bjelica ise resmi imza töreninin ardından, "Union, Avrupa'nın en iyi liglerinden birinde çok iyi yönetilen bir kulüp. Benim işim takımı zor bir pozisyondan çıkarmak ve güçlü yönlerini yeniden ortaya çıkarmak. Bu mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum. İyi organize olmuş, aktif, dominant futbolu ve sorumluluk almaya hazır oyuncuları görmek istiyorum. Bundan sonra bu konuda hep birlikte çalışacağız" dedi.

Union Berlin, geçen sezonu dördüncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmişti. Ancak bu sezon 12 maç sonunda sadece 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 17. sırada bulunuyor.

Kaynak: DHA