Carroll’un Avukatı: Trump, Müvekkilime Cinsel Saldırıda Bulundu

New York’ta Manhattan federal mahkemesinde görülen davada, Trump gönüllü olarak hazır bulundu. Davacı E. Jean Carroll da duruşmada yer aldı. Carroll’un avukatı Shawn Crowley, açılış konuşmasında Trump’ın Carroll’a cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Crowley, “Donald Trump, E. Jean Carroll’a cinsel saldırıda bulundu. Bir akşam onu boş bir mağazada yalnız yakalamayı başardı ve ona cinsel saldırıda bulundu. Bu bir gerçek. Bu gerçek kanıtlandı ve şu anda tam da sizin oturduğunuz koltuklarda oturan bir jüri bunun yaşandığına karar verdi” dedi. Crowley, Trump’ın konu hakkında yaptığı açıklamaların müvekkilini zor durumda bıraktığını, itibarını zedelediğini ve hayatını tehdit altına soktuğunu ileri sürdü.

Trump’ın Avukatı: Carroll, Dava Sayesinde İlgi Odağı Oldu

Trump’ın avukatı Alina Habba ise, Carroll’un cinsel saldırı iddialarını ortaya atmasından bu yana kariyerinde ilerleme kaydettiğini savundu. Habba, Carroll’ın Trump’ın bazı ifadelerini “talih kuşuna” çevirmeye çalıştığını, dava sayesinde yeniden ilgi odağı haline geldiğini ve kitap satışlarını artırdığını iddia etti.

Duruşma Açılış Konuşmalarıyla Sona Erdi

Davanın ilk duruşması açılış konuşmalarının ardından sona erdi. Trump, önümüzdeki hafta yapılacak ön seçimler öncesinde New Hampshire’da düzenlenecek bir etkinliğe katılmak üzere mahkemeden ayrıldı. Eşi Melania Trump’ın annesinin cenaze töreni nedeniyle Perşembe günkü duruşmayı kaçıracağını açıklayan Trump, Türkiye saati ile çarşamba günü yapılacak olan duruşmaya katılıp katılmayacağını ise belirtmedi.

Tazminat Miktarı Belirlenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll’un daha önce açtığı davada “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmuştu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardından cinsel saldırı iddialarıyla ilgili 2019 yılında yaptığı karalayıcı açıklamalar nedeniyle Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmıştı. Manhattan Federal mahkemesi yargıcı Lewis Kaplan daha önce yaptığı açıklamada, Carroll tarafından açılan yeni davada jürinin sadece Trump’ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini belirtmişti

Kaynak: İHA