Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak'taki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Maine eyaletinde düzenlenecek Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine katılamayacağına dair alınan kararın uygulanmasının, ABD Yüksek Mahkemesinin Colorado eyaletindeki benzer durumla ilgili hükmünü açıklayana kadar ertelenmesi kararı alındı.

Maine Üst Mahkemesi Yargıcı Michaela Murphy, Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows'un Trump'ın oy pusulasında yer alamayacağına dair kararının Yüksek Mahkeme tarafından değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Böylece, Trump'ın Maine'deki ön seçimlerde aday olup olamayacağına dair kesin karar, Yüksek Mahkemenin Colorado'daki benzer duruma ilişkin kararını bekleyecek.

Colorado Yüksek Mahkemesi daha önce, Trump'ın 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınında "başkaldırı ve isyan" suçunu işlediği gerekçesiyle bu eyaletteki başkanlık yarışına katılamayacağına hükmetmişti.

Bu durum, Trump'ın oy pusulalarında yer alamayacağına dair bir trend oluşturmuş, Maine Eyalet Sekreteri de aynı gerekçeyle benzer bir karar almıştı. Ancak Trump'ın itirazları sonucunda ABD Yüksek Mahkemesi, bu önemli konuda nihai kararı verecek.

Kaynak: AA