Yargıç Kaplan, kararında Trump’ın mali durumunu düzenlemesi için yeterli zamanı olduğunu ve kendi oyalayıcı eylemlerinin sonucunu kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

Babası tarafından kilo versin diye zorla koşturulan çocuk öldü-İzle Babası tarafından kilo versin diye zorla koşturulan çocuk öldü-İzle

Trump, Carroll’a karşı iki ayrı davada toplam 88,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Trump, her iki kararı da temyiz ettiğini duyurdu.

Carroll’ın tecavüz iddiası

Carroll, 2019 yılında yayımladığı bir makalede, Trump’ın 1996 yılında New York’taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü. Carroll, Trump’ın kendisine yalan söylediği ve itibarını zedelediği gerekçesiyle 2019 yılında Trump’a karşı hakaret davası açmıştı.

2022 yılında ise Carroll, Trump’a karşı ikinci bir dava daha açmıştı. Bu davada, Carroll, Trump’ın kendisine cinsel taciz ve darpta bulunduğunu ve New York eyaletindeki yeni bir yasadan yararlanarak tecavüz suçlamasını da yenilediğini belirtmişti.

2023 yılında görülen ilk davada, jüri Trump’ın Carroll’a cinsel taciz ve darpta bulunduğuna ve hakaret ettiğine karar vermiş ve Carroll’a 5 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetmişti.

2024 yılında görülen ikinci davada ise, jüri Trump’ın 2019 yılında yaptığı iki uzun açıklamanın da Carroll’ı hakaret ettiğine karar vermiş ve Carroll’a 83,3 milyon dolar ek tazminat ödenmesine hükmetmişti

Kaynak: AA