Eski ABD Başkanı Donald Trump için danışmanlık yapan 75 yaşındaki John Bolton, Fransız yayın organı Le Figaro'ya röportaj verdi.

Trthaber'in haberine göre; Bolton'a röportajda Trump'ın önceden övdüğü diktatörleri andıran eğilimlere sahip olup olmadığı sorulduğunda, Bolton Trump'ın entelektüel kapasitesini küçümsedi. Ayrıca, eski başkanın profesyonel geçmişini de küçümseyerek, "Şaka mı yapıyorsunuz, o bir emlakçı!" şeklinde konuştu.

Eski danışman, Trump'ın diktatör olacak kadar akıllı olmadığını iddia ederek bunun mümkün olmadığını vurguladı.

Siyaset felsefesinden yoksun!

Bolton, 80'den fazla bekleyen suç duyurusuyla ve milyonlarca dolarlık hukuki cezalarla boğuşan Trump'ın, etkili diktatörlerin ihtiyaç duyduğu türden tutarlı bir "siyaset felsefesinden" yoksun olduğunu iddia etti.

Son zamanlarda, daha önce Trump'a danışmanlık ve yardımcılık yapmış pek çok ismin, eski başkana sırtlarını döndüğü gözlemleniyor.

İlk başkanlık sürecinde beklentileri karşılayamayan Trump'ın, ikinci kez de başarılı olamayacağı yönünde iddialar öne sürülüyor.

Diktatör olmaya hevesi var

Trump, yeniden seçilmesi durumunda başkanlığının ilk gününde de olsa diktatör olmayı planladığını söylüyor. Mitinglerinde sıklıkça ayrımcı bir dil kullanıyor ve seçilmezse sonucun felaket olacağını söylüyor.

Sürekli provokatif bir dil kullanan Trump, ülkedeki göçmenlerin "ülkenin kanını zehirlediğini" de iddia etmişti.

Bolton, Nisan 2018'den Eylül 2019'a kadar eski Başkan Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapmıştı.

Daha önce George W. Bush'un başkanlığı döneminde ABD'nin BM büyükelçisi olarak görev almış ve dış politika alanında bir figür olarak tanınmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ