Tuğgeneral Düz, “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Erzurum İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Anadolu Ajansının (AA) 2023 yılında çektiği ve yılın en etkileyici fotoğraflarını seçmek için düzenlediği “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı. Düz, 5 kategoride sunulan 147 fotoğraf arasından favorilerini seçti.

Türkiye ve dünya gündemine yansıyan fotoğraflar

Düz, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan fotoğrafları inceledi. Bu fotoğraflar arasında, deprem, Gazze, havacılık, çevre yaşam ve spor gibi konular yer aldı.

“Deprem: Umut” ve “Gazze: Kanıt” kategorilerindeki seçimleri

Düz, bu yıla özel olarak oluşturulan “Deprem: Umut” kategorisinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan umut dolu anları yansıtan fotoğrafları değerlendirdi. Düz, bu kategoride, Muhammed Enes Yıldırım’ın çektiği ve depremde yıkılan bir binanın enkazından çıkarılan bir kadının, kurtarıcılarına sarıldığı “Hepimiz birimiz için” fotoğrafına oy verdi.

Düz, “Gazze: Kanıt” kategorisinde ise, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında kullanılan fosfor bombalarının izlerini gösteren fotoğrafları inceledi. Düz, bu kategoride, Mustafa Hassona’nın çektiği ve bir çocuğun fosfor bombası yaralarıyla tedavi edildiği “Fosfor” fotoğrafını seçti.

Diğer kategorilerdeki seçimleri

Düz, “Haber” kategorisinde, Türkiye’nin havacılık alanındaki başarılarını, gelişmelerini ve güncel olaylarını yansıtan fotoğrafları gözden geçirdi. Düz, bu kategoride, Ali Atmaca’nın çektiği ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçaklarının, Türk Yıldızları akrobasi timinin ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Solo Türk’ün gösteri uçuşu yaptığı “İstikbal Göklerde” fotoğrafına oy verdi.

Düz, “Çevre Yaşam” kategorisinde, Türkiye’nin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini, tarihi mirasını ve çevre sorunlarını konu alan fotoğrafları değerlendirdi. Düz, bu kategoride, İsa Terli’nin çektiği ve İstanbul Boğazı’nda gün batımında seyreden bir geminin siluetini gösteren “Boğaz’ın Şahitliği” fotoğrafını seçti.

Düz, “Spor” kategorisinde, Türkiye ve dünyada gerçekleşen spor müsabakalarında yaşanan heyecanlı, dramatik ve ilginç anları yakalayan fotoğrafları inceledi. Düz, bu kategoride, Emin Sansar’ın çektiği ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda bir boksörün rakibine yumruk attığı “Yumruk” fotoğrafına oy verdi.

Kaynak: AA