ABD’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) burslusu olarak doktora eğitimi gören Sena Karataş Öztürk, Florida Eyalet Üniversitesi tarafından düzenlenen sanat yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Öztürk, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremini konu alan “Devastation” isimli yağlı boya tablosu ile “Görsel Sanatlarda Mükemmellik ve Başarı” ödülüne layık görüldü.

A A 20240423 34356559 34356558 A B D D E T U R K D O K T O R A O G R E N C I S I N I N 6 S U B A T D E P R E M I N I T A S V I R E T T I G I T A B L O S U B I R I N C I S E C I L D I

Sanat ve Dayanışma

Öztürk, ödül olarak verilen 500 doları (yaklaşık 16 bin TL) deprem mağdurlarına bağışlama kararı aldı. Bu karar, sanatçının milli ve insani değerlere verdiği önemi gösteriyor. Öztürk’ün eseri, depremde yaşanan yıkımı ve harabeye dönmüş yaşam alanlarını tasvir ediyor. Sanatçı, eserini çizerken yaşadığı duygusal süreci ve eserinin depremzedelere yardım etme arzusunu dile getirdi.

Ankara'da "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi açıldı Ankara'da "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi açıldı

Önceki Başarılar ve Gelecek Planlar

Sena Karataş Öztürk, daha önce de benzer bir başarıya imza atmış ve “Fox Hill Tower” isimli eseriyle aynı ödülü kazanmıştı. Marmara Üniversitesi Sanat Eğitimi bölümünden mezun olan ve MEB bursuyla ABD’ye gönderilen Öztürk, sanat eğitimi alanında da ödüller almış bir isim. Öztürk’ün gelecekteki planları ve sanat yolculuğu, onun başarılarının devam edeceğini gösteriyor.

Kaynak: AA