Dışişleri Bakanlığı, İran ile İsrail arasıda yaşanan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski taşıdığını duyurdu.

Bakanlık, bölgedeki son gelişmeler hakkında yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliğine yönelik uluslararası hukuka aykırı saldırısıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz."

Açıklamada ayrıca, "uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır" ifadesine yer verildi.

Cenaze evlerinde ikram geleneğine son verecek proje o şehir'de hayata geçti Cenaze evlerinde ikram geleneğine son verecek proje o şehir'de hayata geçti

İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddiası

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'nün bulunduğu İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulduğunu bildirmişti. Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayanarak İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini aktarmıştı.

Suriye haber ajansı SANA'nın askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre İsrail, ülkenin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlemişti.

Kaynak: AA