Büyük zaferi kutlamak için Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da törenler düzenlendi. Bursa'daki tören, Bursa Vali Vekili Abidin Ünsal ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ünsal ve Aktaş, daha sonra törene katılan birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okundu. Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin Burdur yöresine ait oyunu sunmasının ardından TOFAŞ Fen Lisesi öğrencileri Muhammet Fahri Ünlü ve Seray Temür şiir okudu.

Bu toprakların tek sahibi Türk milleti

Törende konuşan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Veteriner Binbaşı Mustafa Gündinç, eşsiz zaferin 96. yılını kutlamanın gururu içinde olduklarını belirtti. Gündiç, bu zaferin, ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen güçler tarafından hazırlanan Sevr Anlaşması'nın yırtılıp atıldığı, bu toprakların tek sahibi olan yüce Türk milletinin hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterilmesi bakımından önem taşıdığını dile getirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de coşkuyla kutlandı. Bu yıl 96. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın İzmir’deki kutlama adresi yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Kutlama programı Atatürk Anıtı'na İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İzmir Valisi Erol Ayyıldız makamına geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene geçildi.Günün anlam ve önemi için konuşmayı Topçu Yüzbaşı İsa Çoker yaptı.

Askerler vatandaşın bayramını kutladı

Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te ise düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı, törenleri halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki törende Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çakacak'ın kutlamaları Valilik binasında kabulünün ardından etkinlikler Atatürk Bulvarı'nda devam etti. Burada Çakacak, Gülan ve Büyükerşen, tören aracıyla askeri birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Protokolün şeref tribünündeki yerlerini almasının ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Pilot Yüzbaşı Onur Akdan'ın konuşması, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam eden kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi. Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.