İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Fatih Terim Fonu” diyerek futbolcuları 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan’ın merkezinde olduğu farklı soruşturmalar da yürütüyor. Erzan’dan tefe yöntemi, tehdit ve baskıyla para aldıkları belirlenen 11 kişiye ‘tefecilik’ suçundan soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Soruşturmada yer alan isimler arasında eski futbolcu Semih Kaya, menajeri Fırat Özdemir ve teknik direktör Ayhan Akman da var. “Fatih Terim Fonu” vurgunuyla ilgili ilk kez konuşan Fatih Terim, “Tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum” dedi.

Ekran görüntüsü 2023-11-26 192003

Trabzonspor UEFA Avrupa 2. Ön Eleme Turu'nda Ruzomberok'u 2-0 yendi Trabzonspor UEFA Avrupa 2. Ön Eleme Turu'nda Ruzomberok'u 2-0 yendi

BANKACI SEÇİL ERZAN NASIL DOLANDIRDI?

Sözde “çok karlı gizli fon” adı altında kurduğu “ponzi” sistemiyle aralarında ünlü futbolcu ve iş insanlarının da bulunduğu 29 kişiyi BDDK raporuna göre 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle altı kişi ile birlikte tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan, kendisinden fazladan para alan ve tefe sistemiyle para satan şahısları da ifadesinde anlattı. Erzan, Atilla Baltaş, Bülent Çeviker, Semih Kaya, Fırat Özdemir, Ayhan Akman gibi isimlerden şikayetçi oldu. Erzan, bu isimlerin kendisini tehdit ettiğini, zorla evrak imzalattığını, yurt dışına kaçırmak istediğini ve verdiği paraların çok üzerinde faizle geri aldığını iddia etti.

"TARİHİN EN BÜYÜK HUKUK SAVAŞINI BAŞLATIYORUM"

Milliyet’ten Ferit Zengin’in haberine göre Terim, “Yılların Fatih Terim kompleksini dışa vurma fırsatı bulanlar, ilgimin olmadığı bir davaya beni karıştırmaya çalışıyor. Ne alacağım vardır ne de vereceğim. Benim adımı karıştıranların aleyhine, tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum. Hazır olsunlar” ifadelerini kullandı. Terim, kendisinin bu davayla hiçbir ilgisinin olmadığını, adının sadece reyting için kullanıldığını söyledi. Terim, hakkında yalan haber yapan ve iftira atanlara karşı hukuki yollara başvuracağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ