Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun uzaya fırlatılması yarına ertelendi. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, "Axıom 3 uçuşu için 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz." ifadelerine yer verildi. Uzay görevinin yarın gece 00.49'da başlaması bekleniyor.

Alper Gezeravcı uzay yolculuğu canlı yayın izleme | Alper Gezeravcı uzaya  girişi ertelendi mi, ne zamana ertelendi, hangi kanalda, saat kaçta? Alper  Gezeravcı'nın fırlatma töreni canlı yayını nasıl izlenir?

TÜRKİYE'NİN İLK İNSANLI UZAY GÖREVİ
Axiom Space'in ISS'e yönlendireceği "Ax-3" görevinde, 4 kişilik mürettebat yer alacak. Türkiye'nin temsilcisini oluşturacak isim ise Alper Gezeravcı. Ax-3 uçuşunda birlikte görev alacak diğer üç mürettebat ise ABD ve İspanya'yı temsil edecek misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri'nden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına katılacak olan İsveçli Marcus Wandt olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih'ten Açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından erteleme ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Kacır, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024, 00:49 (Türkiye saati ile). Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK