Bilim insanı Ross Fellowes, eski Mısır metinlerinde firavun mezarlarını açan kişilerin, doktorların tanı koyamayacağı bir hastalıktan öleceğini yazdığı için "firavunun laneti" olarak nitelendirilen ölümlerin arkasında biyolojik bir sebep olabileceğini belirtti.

Tutankamo 2

Hürriyet'in haberine göre; Fellowes, geçen ay Journal of Scientific Exploration dergisinde kaleme aldığı makalede, bu ölümlerin sebebini, mumyalama işlemi sırasında kullanılan ve tabutun içine yerleştirilen, uranyum içeren doğal elementlerden kaynaklanan radyasyon zehirlenmesi olarak tespit etti.

Tutankamo 3

Araştırmada, Giza'da iki farklı bölgede ve Sakkara'daki birkaç yeraltı mezarında yüksek radyasyon seviyelerinin tespit edildiği belirtildi.

Tutankamo 4

Gizemli şekilde ölmüşlerdi

Tutankamon'un mezarı, 1922'de İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından keşfedildi. Carter ve beraberindeki 22 arkeolog, mezarın açılmasından birkaç yıl sonra gizemli bir şekilde hayatını kaybetti.

Tutankamo 5

Rusya: Donetsk'te Novokalinovo yerleşim birimini kontrol altına aldık Rusya: Donetsk'te Novokalinovo yerleşim birimini kontrol altına aldık

Bu olaylar, uzun süredir arkeologların bir tür 'lanet' tarafından etkilendiği şeklinde yorumlanmıştı.

Tutankamo 6

Howard Carter, vücudun mikroplarla savaşan bağışıklık sistemini etkileyen Hodgkin lenfoması ile uzun bir mücadele verdikten sonra 1939'da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Keşif ekibinde yer alan diğer bir isim olan Lord Carnarvon, mezarın açılmasından beş ay sonra kan zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ