Enerji politikaları ve ücretsiz doğalgaz uygulamasıyla ilgili bir dizi önemli gelişme yaşanmış gibi görünüyor. Öncelikle, konut, ibadethane ve cemevi abonelerine yönelik duyurulan ücretsiz doğalgaz hakkının 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilmiş. Bu uygulama kapsamında, belirli bir tüketim miktarını aşmayan abonelerin faturalarının bir bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamasına göre, ücretsiz doğalgaz uygulaması için 24 Nisan 2023 tarihinden temmuz sonuna kadar 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 TL ödeme yapıldı. Ancak, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'in sorduğu soruya verilen cevapta, 2023 yılı için ayrılan bütçeden 1 milyar 812 milyon lira ek ödenek tahsis edildiği ve bu miktarın büyük bir kısmının kullanıldığı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, dünya genelinde gıda fiyatlarının düştüğüne dikkat çekti ve Türkiye'de ise gıda fiyatlarının arttığını vurguladı. Ayrıca, sanayide kullanılan elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yapılan yüzde 20'lik zamın üretim maliyetlerini artırdığını ve bunun da enflasyonu tetiklediğini ifade etti.

Enflasyon beklentileri değişti! Peki memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon beklentileri değişti! Peki memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Akın, yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğal gaz ve elektriğe yapılan zamların enflasyonu daha da artıracağını ve bunun üretim maliyetlerini yükselterek tüketicilere yansıyacağını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ