F E D E R A S Y O N

Suluova Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan sergiye Amasya Sosyal Politikalar 1. Müdürü Yardımcısı İbrahim Baş, Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, , Emniyet Müdürü Engin Erkul, Jandarma Komutanı Ramazan Alagül, Sağlık Müdürü Gülay Yetkin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurullah Fırat, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya'nın yanısıra siyasi partilerin ilçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları katılırken, ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi.

B A S K A N

"Yılmadan usanmadan sabırla bugünü bekledim"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Suluova Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Semiz "20 yıldır derneğimizin  başkanlığını yapmaktayım. İlçemizdeki engellilerimizi evlerinden çıkararak topluma kazandırmak ve toplumdaki yerini alması için derneğimizde böyle bir atölye açtık. 3 gönüllü kursiyerle çıktığımız yolda 10 kişi olduk ve 7 bireyimizi daha topluma kazandırmayı başarmış olduk. Evlerinden alıp gene tekrar evlerine bırakmak suretiyle de Türkiye'de bu anlamda bir ilki  gerçekleştirdik. Bugün burada bu muhteşem eserleri görebiliyorsak kısıtlı imkanlara rağmen özveri ve fedakarlıkla çalışan çok kıymetli hocalarımız Büşra Bulut Yalçın ve Kübra Turan hocalarımız sayesindedir. Kendilerine sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Aad3F936 695B 45D8 94A4 75Dd56D7Eed3

Ayrıca bu vesile ile  buradan Belediye Başkanımız Sayın Rıfat Uzun beyden engelsiz yaşam  atölyesinin kurulmasını daha kapsamlı, daha büyük bir yerde ve daha çok engellimize hizmet verebilmek için desteklerini talep ediyorum. Benim geçmişim ise iki kol ve iki bacağımda protez, fakat yılmadan usanmadan sabırla beklediğim 20 yıllık bu hayallerim gerçek olduğu için çok mutluyum" dedi.

Kocaeli'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı Kocaeli'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

S E R G I B1

Başkan Mehmet Semiz'in başkanlığında faaliyet gösteren dernekte 6 ay önce sadece 3 kişiyle başlayarak zamanla 10 kişiye çıkarılan kursa, her bir birey her sabah 7.30'da evlerinden alınarak akşam 15.00'da teslim edildi. Suluova Belediyesi'nin desteği ile sunulan bu hizmet Türkiye'de bu anlamda yapılmış ilk ve tek olma niteliği taşımaktadır. Kurs Öğretmenlerinden Büşra Bulut Yalçın'ın önderliğinde filografi, takı tasarımı ve örgüden inciye, tahta boncuklara kadar birçok farklı materyalden  birbirinden güzel çanta yapımını öğrendiler. Kursiyerler el emeklerinin özellikle inci çantaların, yaklaşan düğün sezonu dolayısıyla gelinlerden yoğun talep görmesinden dolayı oldukça menun olduklarını dile getirdiler. Hem çevre bilinci oluşturmak hem de atıklarda geri dönüşümü sağlamak amacıyla Kurs Öğretmeni Kübra Turan ile dönüşümü sağlanan  çeşitli hediyelik eşyalar ve objelerin yanısıra ahşap boyama teknikleri  ile de yeteneklerini keşfettiler. Ürettikleri eserlerle bütçelerine de katkı sağlayan kursiyerler kendilerine olan özgüven ile hayatta varolmanın paha biçilemez bir keyif ve mutluluk olduğunu belirttiler.

S E R G I D D

" Farklı olmakta özgür olduğumu gösterdim"

Kursiyerlerden Saliha Küçük," Farklı olmakta özgür olduğumu göstermek istedim. Hepsi emeklerle yapılan ürünler. El sanatlarına yatkındım ve hocalarımın sayesinde harmanlayıp güzel işler çıkardım. Sayın Belediye Başkanımız ve ilçe protokolümüz ve yerel esnafımız bizlerin hep yanında oldu. Gerek maddi gerekse  manevi desteklerini hiç esirgemediler. Çok kıymetli Büşra ve Kübra hocalarımız sayesinde bugüne hazırlandık" dedi.

S E R G I S E R T F K A

"En büyük engel sevgisizlik"

"Umut etmek başarmak güzel. En büyük engel sevgisizlik. Sevgiyle aşılamayacak engel olmadığını bugün bizler burada göstermiş olduk. Bizlere kalplerindeki sevgiyle özveriyle liderlik edip emek veren, destek olan, güzel şeyler öğreten hocalarımıza sonsuz teşekkürler" diyerek kalbinden geçenleri dile getiren Tuğba Bilgili duygu dolu anlar yaşattı.

Kursiyer Copy

"Güzel işler başaracağıma inanıyordum"

Bir diğer kursiyer İbrahim Güdek ise; "Güzel işler başaracağıma inanıyordum. Hocalarım sayesinde daha da güzel işler başardım. Teşekkür ederim" diyerek mutluluğunu ifade etti.

C A V D A R

İlçede yaşayan sakinlerden sergiyi ziyaret eden ve hayranlığını gizleyemeyen Songül Çavdar, "Gözlerime inanamıyorum. Yaklaşık 45 yıldır Suluova'da yaşıyorum. Sadece her yıl Halk Eğitim Merkezi'nde sergi oluyordu. Fakat ilk defa böyle bir sergiyle karşılaşıyorum. Engelli bireylerin ortaya koyduğu bu sanat eserleri hepimiz için özellikle ilçemiz için gurur kaynağı, emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

S E R G I A

"Tarifsiz bir gurur, çok mutluyum"

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verilirken öğretmen Büşra Bulut Yalçın yaptığı konuşmada; Suluovalıyım bir müddet şehir dışında kalsamda tekrar kendi memleketime buraya hizmet için  döndüm. Derneğimizde şimdiye kadar böyle bir kurs hiç açılmamıştı. 6 ay önce 3 öğrenciyle ve yetersiz imkanlarla kursumuzu açtık.

K U R S H O C A

Atölyemiz yoktu, sadece boş bir oda vardı elimizde. Masa ve dolaplarımızı esnafımızdan yardım alarak yaptırdık. Malzeme sıkıntısını çok yaşadık. Özellikle Filografi için tahta ve diğer malzemeleri bulamadık, muadil bir tahtayla çalıştık. Oda bizi çok zorladı. Herbir adımı ilmek ilmek işleyerek attık ve hep birlikte engelleri aşmayı başararak kararlılıkla sergiyi hazırlamaya devam ettik. Mesai saati gözetmedik zaten böyle bir sistemde uygulamadık. Hafta sonlarıda gönüllü olarak çalıştık. Kursiyerlerimizle tatil günlerinde de birlikte ürettik azmettik, yılmadan usanmadan yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede böyle muhteşem bir sergiyle karşınıza çıktık.Suluova'ya filigrofi sanatını tanıtmanın haklı gururunu yaşıyorum. Tarifsiz bir gurur, çok mutluyum memleketime bu güzel eserleri tanıttığım için. Öğrencilerimi çok seviyorum. Başta kursiyerlerimiz Saliha Küçük, Tuğba Bilgili, Hatun Semiz, Fatma Çetin, Habip Çetin,  Şenol Şen, İbrahim Güdek ve Hatice Yücel olmak üzere bizlere olan inancını ve desteğini her fırsatta dile getiren çok değerli başkanımız sayın Mehmet Semiz Beyefendiye, maddi yardım ve destekte bulunan esnafımıza iş insanlarımıza burada şahsım ve kursiyerlerim adına teşekkürü bir borç bilirim." dedi. 

S E R G I B B

S E R G I D A

Ziyeterçiler muhteşem Ney dinletisi eşliğinde sergiyi hafta boyunca gezebilmenin yanısıra beğendikleri ürünlerin siparişlerini de verebilecekler. HABER MERKEZİ

Editör: Elif Şahin