Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kötekli Mahallesi’nde üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde satıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, İ.Y.F, H.F, E.Y ve A.K isimli şüphelilerin üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıklarını tespit etti. E.Y’nin kız arkadaşı D.Ş’nin de bu şüphelilerle birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.

SALÇA KUTUSUNDA UYUŞTURUCU

Ekipler, şüphelilerin uyuşturucu sevkiyatını takibe aldı. Yapılan operasyonda, İ.Y.F’nin Mersin’den Muğla’ya otobüsle salça kutusu içinde uyuşturucu gönderdiği, H.F ve M.Ç’nin de uyuşturucuyu teslim aldığı anlaşıldı. Ayrıca E.Y’nin de İzmir’den Muğla’ya otobüsle 30 gram uyuşturucu getirdiği belirlendi. Şüpheliler, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Operasyon kapsamında Mersin’de de arama yapıldı. Burada H.F’nin kardeşi olan youtuber İ.F de sentetik ecza uyuşturucu maddeyle yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda toplam 613 gram esrar, 10 adet ecstasy ve 55 adet sentetik ecza uyuşturucu madde ele geçirildi.

TUTUKLAMA VE SERBEST BIRAKILMA

Gözaltına alınan şüphelilerden İ.Y.F, M.F. ve H.F, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA