Anthony Vella, paramotor tutkunu bir YouTuber. Kanalında hobisiyle ilgili incelemeler, kullanım kılavuzları ve uçuşlarından görüntüler yer alıyor. Vella, bu alanda sahip olduğu uzmanlığa rağmen son yüklediği videoda kendi yaşadığı korkunç bir kazanın görüntülerine yer verdi.

Korkunç Kaza: Düşüş ve Sonrası

33 yaşındaki YouTuber, Teksas'taki Enchanted Rock Eyalet Parkı üzerinde bir BDG Luna 3'ü test ederken paraşüt mekanizması arızalanınca 25-30 metre yükseklikten sert bir şekilde yere çakıldı. Vella, kazanın ardından yerde yatar vaziyetteyken iPhone'undaki Siri fonksiyonunu kullanarak 911'i arayabilecek kadar bilinci yerindeydi.

Ağrılar içinde yardım beklerken Vella, eşine de durumu anlatmak için ulaştı. Vella karısına, "Planör çöktü ve kolum kırıldı, iyi olacağım aşkım, merak etme," dediği aktarıldı.

Mezuniyet törenlerinde neden kepler havaya fırlatılır? Mezuniyet törenlerinde neden kepler havaya fırlatılır?

Yardıma Koşanlar ve İlk Tedavi

Olay yerindeki görgü şahitleri de 911'i arayarak yardım istedi. Bu sırada Vella ile ilgilenen kişiler ambulansın olay yerine gelmesini sağladı. Acil tıp görevlileri Vella'ya olay yerinde müdahale ederken, yüksekten düşmesine rağmen durumunun iyi olmasına şaşırdıklarını belirttiler. Vella'nın eşi olay yerine ulaştığında acil yardım görevlilerine bilgi aktarırken eşine de destek oldu.

Kazanın Sebebi

Vella hastanede yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin planöründeki görülmeyen bir dolaşıklık düğümünden (tension knot) kaynaklandığını ve bunun da frenleme esnasında paraşütün kapanmasına sebep olduğunu belirtti. Vella, BGD Luna 3'ü suçlamadığını ve diğer paramotor tutkunlarını ekipmanlarını uçmadan önce "üç kez kontrol etmeleri" konusunda uyardı.

Vella'nın Durumu ve Gelecek Planları

Vella, rehabilitasyon sürecini belgeleyeceğini ve gelecekte paramotor sporuna devam etmeyi planladığını açıkladı. Eşi ise videonun açıklama kısmında, "Anthony, güçlü ve aktif haline geri dönmek için çok heyecanlı." notunu düştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ