YouTube'da 'YourFellowArab' kullanıcı adıyla bilinen ve gerçek adı Addison Pierre Maalouf olan fenomen, Haiti'de bir çete lideri ile röportaj yapmak için gittiği ülkede en tehlikeli çetelerden biri tarafından kaçırıldı.

400.000 Dolar Fidye

Maalouf'un 400 Mawozo (400 Denyo) çetesi tarafından kaçırıldığı ve 600.000 dolar fidye istendiği iddia edildi. 40.000 dolar ödenmiş olmasına rağmen, çete büyük miktarda para talep etmeye devam ediyor.

Yourfellowarab

Kaçırılma Onaylandı

Maalouf'un arkadaşı ve Twitch yayıncısı Lalem, fenomenin rehin alındığını doğruladı. Lalem, Maalouf'un Haiti'de bir otelde izleyicilerine ülkede bulunmanın tehlikelerini anlatan son videosunu da paylaştı.

Maalouf Tehlikenin Farkındaydı

Maalouf, 10 Mart'ta çektiği videoda seyahate çıkacağını bildirmişti. X'te "Eğer ölürsem, çalışmalarımı izlediğiniz için teşekkürler" diye yazmıştı.

Yourfellowarabbb

Kaçıranlarla Görüşme

Cuma günü bir başka YouTuber Lord Miles, kaçıranların telefonunu kullanarak Maalouf ile doğrudan konuştuğunu iddia etti. Maalouf'un Haiti'de devam eden ayaklanmaları kaydetmek için ülkeye geldiğini ve sadece 24 saat sonra kaçırıldığını söyledi.

Tutulduğu Yer Belli

Miles, Maalouf'un "Başkent Port-au-Prince'in doğu eteklerinde bir yerde bir kafeste tutuluyor" diye yazdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ