Orhaniye Mahallesi’ndeki Yenişehir Caddesi’nde oturan Kamile K. ile eşi Fuat K., bir süredir vücutlarında şiddetli kaşıntı hissediyordu. Çift, kaşıntıyı geçirmek için büyükbaş hayvanlarda kullanılan ve içinde zehirli maddeler bulunan parazit kremini sürdü. Ancak bu krem, çiftin durumunu daha da kötüleştirdi.

KUSMA ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Kremi sürdükten bir süre sonra kaşıntıları artan ve kusmaya başlayan çift, yakınlarının çağırdığı ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan çiftin yapılan tahlillerinde uyuz hastalığına yakalandıkları tespit edildi. Çiftin hayati tehlikesinin olmadığı ancak tedavilerinin bir süre devam edeceği öğrenildi.

UYUZ HASTALIĞI NEDİR?

Uyuz hastalığı, sarcoptes scabiei adlı mikroskopik akarların sebep olduğu bir cilt enfeksiyonudur. Bu akarlar, cildin üst katmanlarına yumurtalarını bırakarak kaşıntı, döküntü ve yara oluşumuna neden olur. Uyuz hastalığı, ciltten cilde temas yoluyla bulaşır ve tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Uyuz hastalığının belirtileri, tanısı ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi için 1, 2 ve 3 numaralı kaynaklara bakabilirsiniz.

Kaynak: DHA