Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağı sahasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, 2 bin 700 personel ve 800 araçla çalışmaların sürdüğünü, bölgede 35 milyon metreküp toprak olduğunu belirtti. Enerji Bakanı Bayraktar ise "Su ve topraktan alınan numunelerde çevre ve halk sağlığına zararlı bulguya rastlanmadı" dedi.

800 Araç ve 2700 Personel sahada çalışıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağı sahasındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar bölgedeki toprağın tamamını kaldırmak durumunda olduklarını ifade ederken Bakan Yerlikaya, "35 milyon metreküp toprak var. 2 bin 700 personel, 800 araç sahada çalışıyor" dedi.

Hıdırellez'de dilek dilerken okunacak dualar hangileri? İşte Hıdırellez dilek ve bereket duası Hıdırellez'de dilek dilerken okunacak dualar hangileri? İşte Hıdırellez dilek ve bereket duası

Su ve toprak numuneleri temiz çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bayraktar açıklamasında "Aslında bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyeti ile ilgili büyük bir çalışma söz konusu. Allahın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var. Burada çevre ile ilgili alınması gereken tedbirler söz konusuydu. Su ve toprak numuneleri temiz çıktı. Buradaki toprağın tamamını kaldırmak durumundayız. Burada halk sağlığına zarar verecek hiçbir şey bulunmuyor şu anda. Arama faaliyeti ile ilgili bir sonuç almayı ümit ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA