Vatan Partisi’nden İstanbul Adayları

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, partisinin 6 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. Özkan, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini ve Vatan Partisi’nin bağımsız olarak 31 Mart 2024 seçimlerine katılacağını belirtti.

İstanbul’un Sorunlarına Dikkat Çekti

Özkan, İstanbul’un deprem, trafik, toplu ulaşım ve yeşil alan gibi büyük sorunları olduğunu vurguladı. Ancak bunların hepsinin altında yatan asıl sorunun nüfus yoğunluğu olduğunu söyledi. Özkan, “Bugün Türkiye’de iktidara kim gelirse gelsin, İstanbul’u kim yönetirse yönetsin İstanbul’un nüfusuna dair müdahalelerde bulunmadığı müddetçe ortaya attığı vaatlerin hiçbir önemi yoktur.” dedi.

Nüfus Çözümü Anadolu’da

Özkan, partilerinin İstanbul’un nüfus sorununa çözüm olarak Anadolu’ya yatırım yapmayı önerdiğini kaydetti. Özkan, “Çözüm, Anadolu’ya yapılacak yatırımlarla İstanbul’u güvenli, mutlu, huzurlu, herkesin başını yastığa koyduğunda deprem korkusuyla uyumadığı bir İstanbul yaratmaktır. Bunun yolu da ancak ve ancak İstanbul’un 20 milyonluk nüfusunu Anadolu’ya yapılacak yatırımlarla birlikte kademeli olarak Anadolu’ya çekmekten geçmektedir.” diye konuştu.

Adaylar Tanıtıldı

Özkan, İstanbul’un Adalar, Beşiktaş, Fatih, Şişli, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerindeki belediye başkan adaylarını şöyle sıraladı: “Vatan Partisi Adalar Belediye Başkan adayı Ali Çal, Beşiktaş Belediye Başkan adayı Ayhan İlhan, Fatih Belediye Başkan adayı Gökay Atilla Bostan, Ümraniye Belediye Başkan adayı Yunus Aktürk, Şişli Belediye Başkan adayı Cemal Akyıldız, Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Oktay Ekmen.” Adaylar, basın toplantısında kendilerini tanıttı ve projelerini anlattı.

Kaynak: AA