Ramazan ayı öncesinde Adana'da kesimi yapılan at ve eşek etlerinin kara yoluyla İstanbul'a götürüleceği bilgisinin elde edilmesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Adana'dan İstanbul'a nakli yapacak bir tırı takibe alan ekipler, Hendek'teki bir dinlenme tesisinde aracı durdurdu.

Hendek At Eti

Araçta gerçekleştirilen aramada, 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

Şüpheli C.D.'nin ifadesine göre, at ve eşek etlerinin İstanbul'da sucuk yapılması planlanarak ardından Düzce'ye götürülüp piyasaya sürüleceği tespit edildi.

Konya'da trafikte başlayan tartışma cinayet bitti Konya'da trafikte başlayan tartışma cinayet bitti

Ayrıca, C.D.'nin daha önce "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı bulunduğu öğrenildi

Piyasaya sürülmeden ele geçirilen 700 kilogram et, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin incelenmesi sonucunda "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken, vatandaşlarımızın sağlığını riske atan bu suç örgütleriyle kararlılıkla mücadele edecektir. Vatandaşlarımızın bu tür gıda terörüyle ilişkili risklerden kaçınması için güvenilir ve bilinen yerlerden alışveriş yapmaları önemlidir" denildi.

Kaynak: İHA