Montella, Türkiye'nin tanıdık rakiplerle eşleştiğini belirterek, Galler, İzlanda ve Karadağ'ın her zaman zorlu müsabakalar çıkardığını ifade etti.

Özellikle de kuzeyden gelen takımların iç saha avantajını kullandıklarında daha güçlü olduklarına vurgu yaptı.

EURO 2024 Eleme maçında Galler ile oynanan karşılaşmada bu durumun net bir şekilde görüldüğünü söyledi. İzlanda için benzer bir durumun geçerli olduğunu ifade eden Montella, Karadağ'ın ise potansiyel bir rakip olduğunu dile getirdi.

Teknik direktör, hedeflerinin grubu lider tamamlayarak A Ligi'ne yükselmek olduğunu belirtti. Montella, "Bunun bize 2026 Dünya Kupası Finalleri'ne katılım için ek bir fırsat sunacağını da unutmamak gerek." ifadelerini kullandı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde muhtemel 11'ler Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde muhtemel 11'ler

Lig formatı

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak karşılaşmaların sonunda, B Ligi'nde gruplarını birinci tamamlayan takımlar, A Ligi'ne yükselecek. Gruplarında ise son sırada yer alan takımlar C Ligi'ne düşecekler.

Ligde çıkacak ve düşecek diğer takımların belirlenmesi için lig aşamasının ardından play-off karşılaşmaları düzenlenecek. A Ligi'nde gruplarını üçüncü sırada tamamlayan takımlar, B Ligi'nde gruplarını ikinci bitiren ekiplerle eşleştirilecek. Benzer şekilde, B Ligi'nde gruplarını üçüncü sırada tamamlayan takımlar, C Ligi'nde gruplarını ikinci bitiren ekiplerle kura çekimi yapılacak ve play-off karşılaşmaları için eşleşmeler belirlenecek.

Kaynak: AA