WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek

Virgin Galactic, 31 Ocak’ta gerçekleştirdiği “Galactic 06” adlı uçuşta, uzay aracı "VMS Eve"den bir hizalama piminin “istemeden koptuğunu” duyurdu. Bu parça, uzay aracı "VMS Unity"nin yolculuk sırasında “VMS Eve” ile aynı hizada kalmasını sağlayan önemli bir parçaydı. Şirket, olayın uçuş güvenliğini etkilemediğini ve araçların ve mürettebatın sağ salim indiğini belirtti.

FAA soruşturma başlattı

ABD uçuş düzenleyicisi FAA, Virgin Galactic’in kendisine bilgi vermesinin ardından bir kaza soruşturması başlattı. FAA, şirketin uçuşa dönmeden önce “düzeltici eylemler de dahil olmak üzere Virgin Galactic’in nihai raporunu onaylayıncaya kadar” tüm uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı. FAA, uzay aracından kopan parçanın nereye düştüğünü ve olası zararlarını da araştıracak.

Virgin Galactic’in uçuş geçmişi

Virgin Galactic, uzay turizmini gerçekleştirmek için uzun yıllardır çalışan bir şirket. Şirketin kurucusu Richard Branson, 2021 yılında yaptığı bir uçuşla uzaya giden ilk milyarder oldu. Şirket, 600’den fazla kişiye 250 bin dolar karşılığında uzay uçuşu biletleri sattı. Ancak şirket, daha önce de ABD uçuş düzenlemeleriyle sorun yaşamıştı. 2021 yılında yapılan bir test uçuşunda, uzay aracı rotasından sapmış ve FAA tarafından uçuşları durdurulmuştu. Şirket, bu son olaya ilişkin FAA ile işbirliği yaptığını ve uçuşlara en kısa sürede dönmeyi umduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ