Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle vatandaş hayvan pazarlarına gitmeye başladı. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar şu aşamada daha çok fiyatlar konusunda bilgi almaya çalışıyor. Sabah erken saatlerde vatandaşlar ateşleri ölçülerek pazar alanına alınıyor. Hem satıcılar hem de alıcılar için hijyen kuralları uygulanıyor. Kovid-19 nedeniyle bu yıl daha fazla hijyene ve mesafenin ön plana çıkması bir kurban geleneği olan tokalaşarak pazarlık yapmanın ortadan kalkmasına neden oldu. Tokalaşma yerine sopa uçları tutularak pazarlık yapılacak. 'Kovid-19 nedeniyle bu yıl daha fazla hijyene ve mesafeye önem veriyoruz. Ayrıca maske, mesafe ve hayvan sağlığı noktasında kontrollerimiz gün boyunca devam ediyor.

Pazarlık keyfi kalmadı

Hayvanın beğenilmesinin ardından satıcı ile alıcı arasında kıyasıyla bir pazarlık başlıyor. Ancak bu yıl pazarlıklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayvan pazarlarında tokalaşmanın yasaklanmasının ardından sopaların iki ucundan tutularak yapılmaya çalışılıyor. Hayvan satıcıları, el tutmadan pazarlık yapmaya alışamadığını söylese de bu sene için temassız pazarlık yapılacak.

Geçen yıla oranla kurbanlık fiyatları arttı

Pazarda küçükbaş kurbanlıklar 900 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 6 bin liradan başlayıp, 20 bin liraya kadar çıkabiliyor. Fiyat artışı kurbanlık satışlarını da olumsuz etkiledi. Satışlar istenilen seviyede değil. İTTİFAK-AA