Polonya'ya eğitim ve Erasmus projesi kapsamında gidecek öğrencilerden şikayetler arttı. Öğrencilerin en büyük şikayeti ise Polonya için vize randevusunun bulunamaması ve randevuların karaborsaya düşmesi.

İddiaya göre, VFS Global adlı aracı şirketten bulunamayan randevuların en büyük sebeplerinden biri de bot yazılımlar. Medyascope'un yaptığı habere göre, yazılımlar sayesinde siteden randevular kolayca alınıyor, alınan randevular ise halka yüksek fiyatta satılıyor. VFS Global ise bu konuya açıklık getirmek için geçtiğimiz aylarda şu duyuruyu paylaştı:

"Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye’deki Polonya konsolosluklarına hizmet veren VF Vize Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi’nin (kısaca VFS GLOBAL) Vize Başvuru Merkezlerinde (VAC) yüksek ücret karşılığında vizeye başvuru olanağı teklif eden aracıların usulsüz faaliyetleri hakkında bilgi almıştır.

Bu bağlamda;

– Outsourcing şirketi tarafından tahsil edilen hizmet bedeli 12,20 EUR olup belirli bir randevu seçildikten sonra çevrimiçi kayıt sırasında ödenir (Türk Lirası karşılığı tutar online tahsil edilir veya EURO cinsinden tahsilatı bankada yapılır).

– Vize başvurusunun kabulü ve işleme alınması için konsolosluk harcı (86,00 USD) olup tutar, vize başvurusu VAC şubelerine yapıldıktan sonra tahsil edilir.

– Vize başvurusu sadece başvuru sahibi tarafından yapılabilir, bir aracı tarafından yapılamaz. Bu, başvuru sahibinin online kayıt sırasında teyit edilen saatte vize başvuru merkezine şahsen gelmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Bir aracı kullanmak yerine, VFS GLOBAL web sitesinden çevrimiçi olarak kayıt yaptırmanızı öneririz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ