ABD'nin önde gelen yayınlarından Wall Street Journal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Türkiye'nin gelecekteki potansiyel liderlerinden olabileceğini yazdı.

T24'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönem limitinin 2028'de yasal olarak sona ereceğini vurgulayarak, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Türkiye'nin gelecekteki potansiyel liderlerinden biri olarak öne çıktığını belirtti.

Jared Malsin ve Elvan Kıvılcım imzalı makalede, Baykar'ın ürettiği TB2 insansız hava araçlarının Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini yavaşlatmada önemli bir rol oynadığı, Azerbaycan'ın 2020'deki Ermenistan güçlerine karşı kullandığı ve Libya'da Halife Hafter'in saldırısını püskürttüğü belirtiliyor.

Makalede, Baykar'ın dronların başarısının Selçuk Bayraktar'ı Türkiye'de bir "halk kahramanı" olarak yücelttiği ifade edildi.

Makalede, "NATO ülkeleri Romanya ve Polonya, Bayraktar'ın ürettiği silah sistemlerini satın almak isteyen ülkeler listesine eklenirken ve siparişlerin akışı hızlanırken, destekçileri Bayraktar'ın kayınpederinden sonra ülkenin Cumhurbaşkanı olması için önerilerde bulunuyor" ifadesine yer verildi.

Malsin ve Kıvılcım, her gittiği yerde Bayraktar'ın hayranlarının etrafını sardığını ve anketlere göre ülkenin en popüler isimlerinden biri olduğunu belirtti.

Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı

Selçuk Bayraktar, geçen sonbaharda yaptığı bir röportajda siyasi hırslarının olmadığını belirtmiş ancak gelecekte Erdoğan'ın istemesi durumunda seçimlere girebileceğini ifade etmişti. Bayraktar, "Belki evet derim, ancak bu o günkü şartlara bağlı. Ben aktif siyasetle ilgili değilim" demişti.

Makalede, Erdoğan'ın kendi çocuklarının özgeçmişlerinin Bayraktar'ınkiyle karşılaştırılamayacağı belirtilirken, diğer damadı Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde yoğun eleştiriye maruz kaldığı ifade edildi. Malsin ve Kıvılcım, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

Bayraktar'ın destekçileri, başarısının daha liyakatçı bir geleceğe işaret ettiğini ve onu genellikle Steve Jobs veya Elon Musk gibi isimler için kullanılan terimlerle tanımladıklarını belirtiyorlar. Analistlere göre, Bayraktar'ın mühendislik ve girişimcilik imajı, Erdoğan'ın Türkiye'deki kurumları zayıflatıcı ve gücü cumhurbaşkanlığı etrafında merkezileştiren yönetiminden ince ama önemli bir ayrışmayı temsil ediyor.

Makalede, muhalefetin önemli isimlerine nispeten az yer verildiği belirtiliyor. Uluslararası medya, Ekrem İmamoğlu'nun 2028'de AKP iktidarının en büyük rakibi olabileceği konusunda çeşitli değerlendirmelerde bulunmuştu. Ancak, 30 Mart'ta yayımlanan bu makalede İmamoğlu'na sadece tek bir paragraf ayrıldığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ