Microsoft'tan küresel yazılım sorununa dair "siber saldırı" açıklaması Microsoft'tan küresel yazılım sorununa dair "siber saldırı" açıklaması

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların oldukça işine yarayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor: Kişi etiketleme! Bu özellik sayesinde, kullanıcılar durum paylaşımlarında diğer kişileri etiketleyebilecek.

WhatsApp’ın iOS beta sürümüne eklenen 24.7.10.71 kodlu güncelleme ile kullanıcılar, durum paylaşımlarında diğer kişileri etiketleyebilecekler. Instagram hikayelerinde uzun süredir var olan bu özellik, WhatsApp kullanıcıları tarafından merakla bekleniyordu.

Gizlilik Ön Planda

WhatsApp, etiketleme özelliğini “özel olarak” tasarladı. Yani, bir kullanıcı durumunda başka bir kişiyi etiketlediğinde, bu etiket sadece etiketlenen kişi tarafından görülebilecek. Diğer kullanıcılar bu etiketi göremeyecekler ve etiketlemeler durum güncellemelerinin altında da listelenmeyecek.

Kullanıcı Etkileşiminde Artış Bekleniyor

WhatsApp’ın bu yeni özelliği hakkında resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, kullanıcıların belirli kişilerle olan etkileşimlerinin artacağı öngörülüyor. Bu özellik, özellikle geniş kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp için önemli bir yenilik olarak değerlendiriliyor.

Editör: Abdullah Bilgehan Keven