Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Android ekosistemi için tasarladığı yeni güncellemeyi kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni tasarım, geçtiğimiz yılın ortalarında başlayan çalışmaların bir ürünü olarak, iPhone uygulamasının tasarımına benzer bir yapıda geliştirildi.

Sade ve Modern Bir Arayüz

WhatsApp’ın Android sürümü için getirilen yeni tasarım, daha sade ve beyaz bir arayüz sunuyor. Kullanıcıların aşina olduğu üst menüdeki yeşil renkli alan, yeni güncelleme ile beyaza dönüşecek. Ayrıca, navigasyon bölümü de iPhone uygulamasındaki gibi ekranın alt kısmına taşındı.

Whatsapp Özelllik

Yapay Zeka Destekli Yenilikler

WhatsApp, tasarım güncellemesinin yanı sıra, kullanıcılara yeni yapay zeka destekli düzenleme araçları da sağlayacak. Bu araçlar, kullanıcıların metin girişi yaparak arka plan görselleri oluşturmasına ve genişletmesine olanak tanıyacak. Durum güncellemeleri ve fotoğraf gönderimlerinde bu yeni araçlar devreye girecek.

HD Kalitede Medya Gönderimi

WhatsApp, kullanıcıların herhangi bir işlem yapmadan fotoğraf ve videoları HD kalitede gönderebilmesi için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. “Depolama ve Veri Kullanımı” ayarları altında yer alacak “Medya Yükleme Kalitesi” seçeneği ile kullanıcılar, standart veya HD kalitede içerik gönderimi yapabilecekler. HD kalite seçeneği, mevcut standart gönderim kalitesinden 6 kat daha yüksek bir çözünürlük sunacak.

Whatsapp Özellik

Kaynak: HABER MERKEZİ