En popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizliliği artırmak için yeni bir özellik sunuyor: Artık belirli sohbetleri kilitleyerek bu konuşmaların görülmesini istemediğiniz kişilerle gizli iletişim sağlayabilirsiniz.

Whatsapp 1-2

Bu özellik, tüm telefon işletim sistemlerinde kullanılabilir ve kullanıcıların gizliliğini daha da güçlendirir. İşte, WhatsApp'ta bulunan bu yeni özellikle ilgili detaylar:

Whatsapp 2-2

Nasıl kullanılır?

WhatsApp'ta bu özelliği kullanmak oldukça basittir. İşte adımlar:

  1. WhatsApp uygulamasını açın ve gizlemek istediğiniz kişinin adını arayın.
  2. Eğer iOS işletim sistemine sahip bir telefona sahipseniz, kişiyi bulduktan sonra sola doğru kaydırın. Karşınıza "Diğer" yazan üç nokta çıkacaktır. Bu üç noktaya tıklayın.
  3. Eğer Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız, kişinin adına basılı tutun. Daha sonra sağ üst köşede üç nokta belirecektir. Üç noktaya tıklayın.Whatsapp 3

Bu adımları takip ederek istediğiniz kişinin sohbetini kilitleyebilir ve gizli bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

(Bu aşamadan sonra tüm telefonlarda işlem aynı şekilde devam ediyor. İşte detaylar:

  1. "Sohbeti Kilitle" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza "Bu Sohbeti Kilitli ve Gizli Tutun" yazısı çıkacaktır.
  2. "Devam" seçeneğine tıklayarak devam edin.

Bu adımları takip ederek sohbeti kilitleyebilir ve gizli bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

Whatsapp 4-1

Karşınıza gizli kod oluşturabilmeniz için bir seçenek çıkacaktır. "Gizli Kod Oluştur" seçeneğine tıklayarak gizli bir kod oluşturabilirsiniz. Bu kod, sohbetinizi kilitlemenin ek bir güvenlik katmanı olarak kullanılacaktır.

Whatsapp 5

Apple'ın tahtı sallanıyor: ABD'de satılan her üç telefondan ikisi android Apple'ın tahtı sallanıyor: ABD'de satılan her üç telefondan ikisi android

Anladım. Bu aşamada, 4 haneli bir şifre oluşturmalısınız. İstediğiniz emojiyi de kullanabilirsiniz. Ardından, aynı şifreyi doğrulamak için tekrar yazmalısınız. Doğrulama işleminden sonra sağ üst köşedeki "Bitti" düğmesine tıklamanız gerekiyor.Whatsapp 6-2

Sohbet kilidi ile ilgili düzenlemeler yapabileceğiniz bir bölüm çıkacak. "Kilitlenmiş Sohbetleri Gizle" butonunu açarsanız, bu sohbetler WhatsApp ana sayfanızda görünmeyecek. Bu sayede kişiyi sadece arama kısmına yazarak bulabileceksiniz.

Whatsapp 7

"Sohbetleri Gizle" seçeneğine tıklamazsanız, "Arşivlenmiş" sohbetlerin altında "Kilitlenmiş Sohbetler" bölümünden erişebilirsiniz. "Kilitlenmiş Sohbetler"e tıklayarak konuştuğunuz kişiyi görebilirsiniz.

Whatsapp 8

Sohbetler nasıl silinir?

Kilitlediğiniz sohbetleri silebilmek için "Ayarlar"a girdikten sonra "Gizlilik" bölümüne tıklamalısınız. Gizlilik ayarlarında en alta inip "Ekran Kilidi"nin altında yer alan "Sohbet Kilidi"ne girmelisiniz.

Whatsapp 9-1

Gizli kodunuzu unuttuğunuzda sohbetlerin arşivinizde kalmasını istemiyorsanız, tüm mesajları toplu silmenizi sağlayan bu özelliğe tıklayabilirsiniz. Ayrıca, gizlediğiniz sohbetten mesaj geldiğinde, diğer sohbetlerde olduğu gibi kişinin adı açıkça görünmez, onun yerine "WhatsApp - 2 yeni mesaj" gibi bir bildirim alırsınız.

Whatsapp 10

WEB WhatsApp'ta sohbet gizlenemez!

Bu özellik şu anda sadece telefonlarda geçerlidir. Dolayısıyla, bilgisayar üzerinden Web WhatsApp'a girdiğinizde gizlediğiniz sohbetler anasayfada açık bir şekilde görülür. Bu yüzden dikkat etmekte fayda var.

Whatsapp 11

Gizli kodla sohbetinizi arabilirsiniz!

Oluşturduğunuz gizli kodu WhatsApp isim arama kısmına yazarak kilitli sohbetlerinize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp 12

Kaynak: HABER MERKEZİ