Yapay zekâ teknolojisi, hayatımızın birçok alanında olduğu gibi, iletişim uygulamalarında da kendini gösteriyor. WhatsApp, kullanıcılarına daha iyi bir sohbet deneyimi sunmak için yapay zekâ destekli sohbet odalarını test ediyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar WhatsApp’ta farklı kişiliklere sahip yapay zekâ asistanlarıyla konuşabilecekler.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 175127

Yapay Zekâ Sohbetleri Nasıl Çalışıyor?

WhatsApp’ın yeni beta sürümünde, kullanıcılar sağ alt köşedeki yeşil sohbet simgesine dokunarak ‘Yeni Yapay Zekâ Sohbeti’ seçeneğini görebilecekler. Burada, mevcut olan farklı kişilikleri seçerek, yapay zekâ asistanlarıyla sohbet etmeye başlayabilecekler. Yapay zekâ asistanları, kullanıcılara sorular soracak, önerilerde bulunacak ve kaynaklar paylaşacak. Örneğin, bir kullanıcı sporla ilgili bir yapay zekâ asistanı seçerse, asistan ona son maç sonuçları, transfer haberleri, spor yazarları gibi konularda bilgi verebilir.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 175053

Yapay Zekâ Sohbetleri Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

WhatsApp’ın bu özelliği henüz resmi olarak duyurulmadı. Ancak, WABetaInfo sitesinde yer alan bilgilere göre, iOS ve Android kullanıcıları teknolojinin beta sürümünü deneyebilirler. İlk sürüm kısa bir süre önce yayınlanmış olup, ikinci sürüm ise 17 Kasım’dan beri kullanıcılar tarafından test edilebilmektedir. Beta sürümüne katılmak isteyen Android kullanıcıları Google Play Beta programına kayıt olabilirler. iOS kullanıcıları ise biraz daha beklemek zorunda kalacaklar.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 175227

Elon Musk: Tesla gelecek yıl insansı robotları kullanacak Elon Musk: Tesla gelecek yıl insansı robotları kullanacak

Yapay Zekâ Sohbetleri Neden Önemli?

Yapay zekâ sohbetleri, WhatsApp’ın kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek için attığı bir adım olarak görülebilir. Bu özellik, kullanıcıların ilgi alanlarına göre farklı konularda bilgi edinmelerine, eğlenmelerine ve öğrenmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, yapay zekâ asistanlarının farklı kişiliklere sahip olması, kullanıcıların kendilerine en uygun olanı seçmelerine ve sohbetlerini kişiselleştirmelerine olanak tanır. Bu sayede, WhatsApp, sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkıp, bir sohbet platformu haline gelebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ