Netflix'in reklamlı abone sayısı bir yılda 8 kat arttı Netflix'in reklamlı abone sayısı bir yılda 8 kat arttı

Neden değişiyor?

WhatsApp, yeni özellikler test etmeye devam ediyor. Ancak bunlardan biri, kullanıcıları pek de mutlu etmeyebilir. WhatsApp beta sürümünde ortaya çıkan bir uygulama içi uyarı, WhatsApp ve Google’ın yedekleme için sınırsız depolama kotası sunmayı durduracağını gösteriyor. Bu, 2018 yılında imzalanan stratejik bir anlaşmanın sonu olabilir.

Ne olacak?

Google Play Store’da bulunan en son Android için WhatsApp beta 2.23.26.7 güncellemesiyle, yedekleme ekranında yeni bir uygulama içi uyarı kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu uyarıya göre, yedeklemeler önümüzdeki dönemde kullanıcıların Google depolama alanlarını kullanmaya başlayacak1. Bu, kullanıcıların Google hesaplarına dahil olan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanını veya Google One aracılığıyla satın alınan herhangi bir ek depolama alanını yeterli olduğu sürece hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet geçmişlerini yedeklemeye devam edebilecekleri anlamına geliyor. Ancak, bu sınırı aşanlar, Google’dan daha fazla depolama alanı satın almak zorunda kalabilirler.

Nasıl yedekleyebilirim?

WhatsApp, yedekleme işlemini kolaylaştırmak için burada bir rehber yayınladı. Kullanıcılar, WhatsApp ayarlarında yedekleme seçeneğini bulabilir ve Google hesaplarını seçerek yedekleme yapabilirler. Yedekleme sıklığını ve yedeklenecek veri türlerini de belirleyebilirler. Yedekleme işlemi, Wi-Fi bağlantısı olduğunda otomatik olarak gerçekleşir. Kullanıcılar, yedekleme işlemini manuel olarak da başlatabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ