Twitter veya yeni adıyla X, şimdiye kadar ücretsiz olarak paylaşım yapmanıza, yorum göndermenize ve başkalarını takip etmenize izin veriyordu. Ancak son gelişmelere göre bu durum değişiyor ve X artık ücretli hale geliyor.

shiftdelete.net'in haberine göre; X platformunun yardım sayfalarında yapılan bir güncellemeyle, yeni üyelerden temel etkileşimler için ücret talep edeceği ortaya çıktı. Bu yeni ücretlendirme modeline göre, kullanıcıların paylaşım yapabilmek, gönderilere yanıt verebilmek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemeleri gerekecek.

Bilim insanları 150 dakikada elmas üretmenin yolunu buldu Bilim insanları 150 dakikada elmas üretmenin yolunu buldu

Bu sistem aslında daha önce Yeni Zelanda ve Filipinler'de test ediliyordu ancak şimdi daha geniş kapsama alınıyor gibi görünüyor.

X platformunun yardım sayfalarında yapılan güncelleme, sosyal medyada geniş bir tartışma konusu haline geldi. Bunun ardından şirketin İcra Kurulu Başkanı ve CTO'su Elon Musk, resmi hesabı üzerinden yaptığı bir gönderiyle bot hesaplarını engellemek amacıyla bu uygulamanın devreye alınacağını doğruladı. Musk, yapay zeka araçlarının bot testini geçebildiğini belirtti.

X'in bot hesaplarını engelleme amacıyla yeni üyelerden ücret talep etme planı, bazı kullanıcılar tarafından mantıklı bulunsa da, genel olarak büyük bir çoğunluk aynı fikirde değil. Bu tür bir ücretlendirme sistemi, bazı sosyal medya platformlarında zaten uygulanıyor olsa da, Elon Musk'ın X'e daha fazla kullanıcı çekmeye çalıştığını göz önünde bulundurduğumuzda, şirketin bu kararı bir süre daha gündemde kalacak gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ