Otomotiv sektörü, bugüne kadar özellikle telefon ve diğer mobilite ürünleriyle tanınan Xiaomi'ye karşı ilgi gösterdi. Çinli marka, bu bağlamda geçtiğimiz aylarda SU7 modelini tanıttı ve Çin genelindeki 29 şehirde bulunan 59 mağazasında sipariş almaya başladı. Son raporlar, henüz fiyatı belli olmayan Xiaomi SU7'nin bayilere dağıtımının başladığını gösteriyor.

Suomi

Xiaomi SU7 bayilere giderken görüntülendi

shiftdelete.net'in haberine göre; Xiaomi'nin otomotiv sektörüne girişi, sektördeki güçlü oyuncular olan BYD ve Tesla gibi markaları doğrudan rakip olarak belirlemesiyle dikkat çekiyor. Şirketin ilk otomobili olan SU7'nin satışı için bayilere gönderilmeye başlandı. IT House'da paylaşılan görsellere göre aracın Körfez Mavisi, Zarif Gri ve Zeytin Yeşili olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor.

İkinci el otomobilde en hızlı satılan modeller İkinci el otomobilde en hızlı satılan modeller

Xiaomi SU7 otomobilinin fiyat detaylarının 28 Mart'ta açıklanacağı belirtiliyor. Ancak daha önce sızan bilgilere göre, başlangıç fiyatının 26 bin 650 dolar, en dolu paketin ise 42 bin dolar olması bekleniyor. Ancak bunların şu an için sadece iddiadan ibaret olduğunu ve resmi açıklamayı beklemenin daha doğru olacağını hatırlanmalı.

Xiaomi SU7 yeni renk seçeneğiyle görüntülendi. Şirketin ilk elektrikli aracı, Çin'deki testler sırasında ortaya çıktı.

Xiaomi'nin SU7 modelinin tanıtımı sırasında CEO Lei Jun, şirketin dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olma hedefini paylaşmıştı. Bu açıklamaların ötesinde, Xiaomi'nin sadece SU7 ile sınırlı kalmayacağı ve önümüzdeki 10 yıl içinde otomobil sektörüne 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı ifade edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ