Xiaomi, 28 Aralık'ta düzenlediği lansmanda ilk elektrikli otomobili Xiaomi SU7'yi tanıttı. Coupe elektrikli otomobil, üç farklı versiyonla (SU7, SU7 Pro ve SU7 Max) satışa sunuldu.

Xiaomisu7

Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor

Çinli teknoloji devi, 29 bin 900 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunduğu Xiaomi SU7'nin siparişlerini de almaya başladı.

27 Dakikada 50 Bin Satış!

Daha da şaşırtıcı olan ise, Xiaomi SU7'nin sadece 27 dakikada 50 bin adet satmayı başarmış olması. Bu, Xiaomi'nin otomotiv sektöründeki ilk girişimi için büyük bir başarı.

Xiaomi'den 10 Milyar Dolar Yatırım!

Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl içinde araç işine 10 milyar dolar yatırım yapacağını da açıkladı. Bu yatırımla birlikte Xiaomi, elektrikli otomobil pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Xiaomi Su7-1

Üretim ve Satış Planları

Xiaomi SU7, ilk etapta Çin'de üretilecek ve 2 veya 3 yıl boyunca sadece Çin pazarında satışa sunulacak. Otomobilin Mart ayında 2 bin adet üretilmesi planlanıyor. Üretim hacmi kademeli olarak artırılacak ve Temmuz ayında 10 bin adedin üzerine çıkacak.

Teknik Özellikler

Xiaomi SU7, 800 kilometreye varan sürüş menziline sahip pillerle donatıldı. Bu piller, Çin'in en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD ve yerli pil devi CATL tarafından sağlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ