İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, tadilat çalışmaları sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği eğlence merkezinin bulunduğu 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, işçilerin eğlence merkezinde yaşamadığını ve tüm işçilerin dün iftara davet edildiğini belirtti.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki binanın apartman yöneticisi Şeker, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın çıkan mekanın ses nedeniyle izole edilen bir yer olduğunu, içeridekilerin dumandan boğulduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Şeker, ölenlerin yoğun duman altında olduğunu belirterek, eğlence merkeziyle ilgili daha önce birçok kez şikayette bulunduklarını ifade etti.

Şeker, "Bu eğlence merkezi binasının yapılışından itibaren biz bunu istemiyoruz. Kim ister ki? Başlangıçta, binanın ilk açıldığı zamanlarda bir televizyon stüdyosu olarak kullanılacaktı. Programları vardı ve o zaman sıkıntı yoktu. Binanın yapıldığı dönemde o alan sinema salonu olarak planlanmıştı. Giriş kapısı olan yer şu anki çıkış, alt katta bulunan yer ise tahliye alanı olarak tasarlanmıştı. Ruhsat da bu şekilde alınmış." şeklinde konuştu.

Lastikçiye silahlı saldırı sırasında aracıyla yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti Lastikçiye silahlı saldırı sırasında aracıyla yoldan geçerken vurulan kadın hayatını kaybetti

Eğlence merkezinde daha önce silahlı çatışma olduğu iddiası sorulan Şeker, bu soruyu yanıtlamadı.

Şeker, geçmişte ses ve güvenlik açısından bu iş yerini defalarca şikayet ettiklerini belirterek, aynı yerden giriş çıkış yapıldığı için binada bu tür bir mekanın bulunmasını istemediklerini ifade etti.

Bütün işçiler iftara çağrılmış!

Şeker, binanın girişini kamyonunun kapattığı iddialarını duymadığını belirterek, girişe araç park etmediğini ve görevlilerin bulunduğunu ifade etti.

İşçilerin eğlence merkezinde yaşamadığını vurgulayan Şeker, geçmiş günlerde iftar için davet edildiklerini ve tüm işçilerin bu davete katıldığını aktardı.

Ayrıca, eğlence mekanının sahibiyle daha önce apartmanın ortak alanı konusunda görüştüklerini belirten Şeker, ancak mal sahibinin izin vermediği için 15 gün önce belediyeye başvurduklarını ve gerekli deprem işlemlerini yapamadıklarını dile getirdi.

Olay

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş., iş yerinin ortakları M.M.C. ve Ş.Ş., muhasebeci S.A., işletme müdürü A.A.P., tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E., metal işleri firma sahibi Ç.A., mobilyacı E.E ve iş yeri ortağı F.D'nin aralarında olduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kaynak: İHA