Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Brüksel'de ofis açtı Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Brüksel'de ofis açtı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın önceki gün yaptığı asgari ücretle ilgili açıklaması sonrası gözler cuma yapılacak toplantıya dönmüş durumda. Şimdi milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranıyla ilgili gelişmeleri takip etmeye başladı. Peki 2024'te belirlenecek oran ne kadar olacak?

CNNTürk'ün haberine göre: Herkesin merak ettiği zam oranı yapay zekaya hesaplatıldı. Ortaya çıkan rakam resmi olmasa bile ortaya 15 bin TL civarı bir rakam çıktığı görüldü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu cuma günü toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2024 için asgari ücret belirleme görüşmeleri için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını bu cuma yapacağını söyledi.

Asgari ücretin tespiti için süreçte ilk adım atılırken diğer yandan da yapılacak zamla ilgili tahminler gelmeye de başladı.

Yapay zekaya soruldu!

Yapay zekaya 2024 yılında asgari ücrette yeni tutar ne kadar olur? şeklinde soru yöneltildi.

Bu soruya yapay zekanın yanıtı; 2024 Ocak ayı asgari ücret artış oranı yüzde 40.33 olacak şeklinde oldu. Bu artışa göre; Asgari ücretin net tutarı tahmini olarak 15,707.39 TL oldu.

Geçen yılki tahmini yaklaşmıştı!

Yapay zekaya Haziran'da ara zam dönemindeki zam oranı da sorulmuştu. O zaman ki tahmin oranı yapılan zamma yaklaşmıştı.

Yapay zeka 11 bin 825 TL olarak asgari ücreti tahmin etmişti. Yapılan toplantılar sonrası asgari ücret 11.402 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ