Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Hikmet Keş, bir gece motoruyla seyahat ederken yolda yaralı bir tilki buldu. Olayın ardından, tilkiyi kendi evine götürdü ve eşi Hatice Keş ile birlikte 2 gün boyunca besledi. Sonunda, tilkiyi doğal yaşam alanına bırakmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi

Yaralı tilkinin bulunmasının ardından, Hikmet ve Hatice Keş çifti, hayvanı evlerine getirip onun bakımını üstlendi. Tilkiyi 2 gün boyunca besleyen ve ona yardım eden aile, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerini arayarak tilkiyi ormanlık alana bırakmalarını sağladı.

tilki 2-1

Hatice Keş, yaşadıkları deneyimi paylaşırken, "Eşim gece İslahiye'den dönerken yolda yaralı bir tilki gördü. Eve geldiğinde vicdanının rahat olmadığını söyleyerek kızımla beraber sepetli motosikletle tilkiyi getirdiler. 2 gündür bizimle kaldı, ona yemek ve su verdik. Tilki bize masum bir şekilde baktı ve hiçbir olumsuz tepki vermedi. Daha sonra tilkiyi ormanlık alana bırakmaları için barınağı aradım. Biz hayvanlara karşı çok hassasız" dedi.

Kaynak: (İHA)