WhatsApp'ın İran, Kuzey Kore ve Suriye gibi ülkelerde yasaklandığı biliniyor. Geçen ay, Çin'in de WhatsApp'ı yasakladığı liste arasına katıldı.

Trthaber'in haberine göre; Diğer yandan, Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde bazı özellikler kısıtlanmış durumda, örneğin sesli arama gibi.

Ancak, WhatsApp kullanıcılarının gerçek konumunu, kayıtlı telefon numaraları aracılığıyla görebiliyorlar.

BBC'ye konuşan Cathcart, "WhatsApp kullanıcıları hakkında çok sayıda sistemik olmayan veriye sahibiz. Engellenmiş olduğumuz ülkelerde bile, hala on milyonlarca insanın WhatsApp'a bağlandığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Çin'in Whatsapp önlemleri 

Buna ek olarak, Çin, Apple'dan Çinli iPhone kullanıcılarının mobil uygulama mağazası AppStore'dan WhatsApp indirmesini engellemesini istemişti.

Cathcart bu hamleyi "talihsiz" olarak nitelendirse de ülke hiçbir zaman popüler mesajlaşma uygulamasının ana pazarlarından biri olmamıştı.

Spotify ABD'de milyonlarca dolarlık telif davasıyla karşı karşıya Spotify ABD'de milyonlarca dolarlık telif davasıyla karşı karşıya

Diğer yandan, Çin'deki Android kullanıcıları resmi uygulama mağazasına gitmek zorunda olmadan WhatsApp'ı indirebiliyor.

Cathcart, VPN'lerin yükselişinin ve WhatsApp'ın geçen Haziran'da devreye aldığı Proxy (vekil sunucu) hizmetinin uygulamaya erişimin devam etmesini sağladığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ